Toplum

Almanya’da 226 Bin Kişinin Vatandaşlık Parası Kesildi

Almanya'da İş Ajansı randevulara gelmeyen ya da kendilerine teklif edilen işlere gitmeyen 226 bin kişinin vatandaşlık parası ödemelerini kısmen kesti.
15 Nisan 2024
@shutterstock

Almanya’da işsizliği teşvik etmekle suçlanan ve tartışmaya açılan vatandaşlık parası ödemelerinde ilk cezalar verilmeye başlandı.

Vatandaşlık parası ödemelerinden sorumlu olan Federal İs Ajansı (BA), 2023 yılında 226 bin 8 kişinin ödemelerinde kesinti ya ya kısıtlaya gidildiğini bildirdi.

Randevulara Gitmemek ve Teklif Edilen İşi Kabul Etmemek

Vatandaşlık parası ödemelerindeki kesintinin asıl sebebinin ise randevulara gelmeme ya da kendilerine teklif edilen işlere gitmeme olduğu açıklandı.

İş Ajansı’na göre kesiti yapılan kişilerin oranı sadece yüzde 2,6 olarak tespit edildi. Bu sayı geçen seneye göre artmış olsa bile Korona salgını öncesindeki yıllara göre yine de az.

Zira, 2023 yılında 226.008 kişinin yardımı kesildi. 2022 yılında ise 148 bin 488 kişini yardımında kesintiye gidilmişti.

Vatandaşlık Parası İçin En Fazla yüzde 30 Kesinti Yapılabiliyor

Kanuna göre, vatandaşlık parası ödemelerinde en fazla yüzde 30 oranında kesinti yapılabiliyor. Yüzde 30 oranında kesinti için ilgili kişinin daha önce iki kez sosyal yardım kurallarını ihlal etmesi gerekiyor. İlk ihlalde en fazla yüzde 10, ikinci ihlalde de en fazla yüzde kesinti yapılabiliyor.

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş