Gündem

Almanya’da Parayla Oturum Satan Çete Çökertildi

Almanya'da rüşvetle "ülkede oturma izni sağlayan" kaçakçılık çetesi çökertildi. Çete üyelerinin sattıkları kalıcı oturum ücretlerinin 30 bin ile 368 bin euro arasında değiştiği bildirildi.
18 Nisan 2024
Almanya'da rüşvetle "ülkede oturma izni sağlayan" kaçakçılık çetesi çökertildi. @shutterstock

Almanya’da 8 eyalette aralarında iki hukuk firmasının da bulunduğu 101 konut ve işyerine düzenlenen operasyonlarda, rüşvetle “ülkede oturma izni sağlayan” bir kaçakçılık çetesinin çökertildiği bildirildi.

Toplum | 31 Ocak 2024 Almanya’da Oturum İzni Almak İçin Ne Yapmalıyım? 31 Ocak 2024

Polisin yaptığı açıklamada, yıllardır süren teknik takip sonucu elde edilen bilgiler doğrultusunda yapılan operasyonlarda, bini aşkın polisin görev aldığı kaydedildi. Düsseldorf Savcılığının kararıyla oturma izni sağlayan söz konusu çetenin üyesi olduklarından şüphelenilen çok sayıda kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

368 bin Euroya oturum izni

Aralarında iki avukatın da bulunduğu çete üyelerinin, yaklaşık 350 zengin Çinliye 30 bin ile 368 bin euro arasında değişen ücretler karşılığında, Almanya’da kalıcı oturma izni sattıklarından şüpheleniliyor. Çoğunluğu Çinli olan müşteriler arasında Umman ve Güney Afrikalıların da bulunduğu ifade edildi.

Göçmen büro çalışanlarına rüşvet

Oturma izinlerinin, Kerpen ve Solingen şehirlerinin yanı sıra Rhein-Erft bölgesi ve Düren ilçesindeki göçmenlik bürolarından verildiği belirtildi. Operasyonda göz altına alınan avukatların oturma izni vermeleri için göçmen bürosu çalışanlarına rüşvet verdikleri düşünülüyor. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş