Gençlik

Avrupa’da Gençlere Ücretsiz Tren Seyahati İmkanı

"Avrupa'yı Keşfet" programı kapsamında gençlere Avrupa genelinde trenle seyahat etme fırsatı sunuluyor. Program bu yıl 35 bin gencin faydalanmasını öngörüyor.
18 Nisan 2024
@Shutterstock

Avrupa Komisyonu, Erasmus+ çatısı altında yürüttüğü “Avrupa’yı Keşfet” (DiscoverEU) inisiyatifi ile 18 yaş ve üstü gençlere Avrupa ülkelerini trenle keşfetme imkanı tanıyor. 2018 yılında başlatılan bu program, gençlere kıtanın kültürel ve tarihi zenginliklerini birinci elden deneyimleme fırsatı sunuyor.

283,26 euro değerinde seyahat kartı

Program kapsamında, katılımcılara 283,26 euro değerinde seyahat kartı veriliyor. Bu kart, 2024 yılının Temmuz ayından 2025 yılının Eylül ayına kadar en az bir günlük ve en fazla 30 günlük seyahatler için geçerli olacak. Kullanıcılar, bu kart ile demir yollarında ikinci sınıf veya ekonomi sınıfında seyahat edebiliyor.

bazı işletmelerde çeşitli indirimler

Kart, yalnızca ulaşım giderlerini kapsamakta olup, konaklama, yiyecek, sigorta ve diğer seyahat masrafları gençler tarafından karşılanıyor. Ancak, Avrupa Gençlik Kartı (EYC) ile iş birliği yapan işletmelerde çeşitli indirimlerden yararlanmak mümkün.

1 Temmuz 2005 – 30 Haziran 2006 arasında doğmuş gençler başvurabilir

Bu yıl Erasmus+ programına dahil ülkelerden 1 Temmuz 2005 ile 30 Haziran 2006 tarihleri arasında doğmuş gençler başvuruda bulunabilecek. Katılımcılar, bireysel olarak veya en fazla beş kişilik gruplar halinde programa katılabilecek.

Başvurular, Almanya saatiyle 30 Nisan öğlen 12.00’de sona erecek. Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından sonuçlar Haziran ayında açıklanacak.

vize masrafları ve zorunlu sağlık sigortası giderleri de karşılanıyor

Program, katılımcılara vize gerektiren durumlarda, vize masrafları ve zorunlu sağlık sigortası giderlerini de karşılıyor. Katılımcıların, seyahatlerinden en az dört hafta önce vize başvurusunda bulunmaları öneriliyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş