Gündem

Gazzeli Kadının Acısı “Yılın Basın Fotoğrafı” Seçildi

Gazze Şeridi'nde ölü bir çocuğu kucaklayan Filistinli bir kadının fotoğrafı, 2024 Yılın Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü’nü kazandı. Fotoğrafçı Mohammed Salem, bu eseriyle birinci ödüle layık görüldü.
18 Nisan 2024

Gazze Şeridi’nde ölü bir çocuğu kucaklayan genç bir Filistinli kadın, 2024 Yılın Dünya Basın Fotoğrafı seçildi. “World Press Photo” yarışmasının jürisi, fotoğrafçı Mohammed Salem’i Amsterdam’da düzenlenen törende birinci ödülle onurlandırdı.

Gazze Şeridi’nde yaşananları temsil ediyor”

Salem, bu fotoğrafı 17 Ekim 2023 tarihinde Reuters haber ajansı için çekmişti. Salem, ödül töreninden sonra yaptığı açıklamada, “Bu fotoğraf, Gazze Şeridi’nde yaşananları özetleyen güçlü ve üzücü bir anı temsil ediyor” dedi.

“ölçülemeyen acıya bir bakış”

Jüri, fotoğrafın “ölçülemeyen acıya bir bakış” sunduğunu belirtti. Fotoğrafta, mavi elbise giymiş 36 yaşındaki Ina Abu Maamar’ın, Chan Yunis’te İsrail’in roket saldırısı sonucu annesi ve kız kardeşi ile birlikte öldürülen 5 yaşındaki yeğeni Saly’nin cansız bedenine sarıldığı görülüyor.

“barış için çok güçlü bir argüman sunan bir eser”

Jüri başkanı Fiona Shields, fotoğrafın derin etkisini “İzlerken insanı derinden sarsan ve barışın imkansız bir hayal gibi göründüğü zamanda barış için çok güçlü bir argüman sunan bir eser” sözleriyle övdü.

dünya genelinde 60’tan fazla ülkede sergilenecek

Yarışmada toplam 33 fotoğrafçı ödül aldı. Yarışmaya 3 bin 800’den fazla fotoğrafçı katıldı. Ödül kazanan her fotoğraf, dünya genelinde 60’tan fazla ülkede sergilenecek.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş