Toplum

Almanya’da En Ucuz ve En Pahalı Kiraların Olduğu Şehirler Belli Oldu

Almanya'da en pahalı ve en ucuz kiraların olduğu şehirler belli oldu. En pahalı kiralar Münih kentinde iken, en ucuz kiralar da Chemnitz kentinde.
19 Nisan 2024
Munich city downtown skyline with Marienplatz town hall in Germany

Almanya’da konut kiralarında en ucuz kentin Chemnitz kenti olduğu belirlenirken en pahalı kent olarak da Münih kentinin olduğu tespit edildi.

Federal İstatistik Ofisi’nin (Destatis) verilerine göre, Chemnitz’de ev kiraları metre kare başına ortalama 6.30 Euro seviyesinde bulunuyor. En pahalı kiraların bulunduğu Münih kentinde ise metre kare başı ortalama fiyat 12.20 Euro düzeyinde oldu.

En Pahalı İkinci Kent Hamburg

Gelire göre kira fiyatlarının en yüksek olduğu ikinci kent Hamburg olurken üçüncü sırada ise Darmstadt yer aldı. Hamburg’da ortalama kiralar 10.9 Euro iken Dramstadt’da metre kare başı fiyatı 10.10 Euro olarak tespit edildi.

Münih’te Aylık Gelirin Yüzde 35’i Kiraya Gidiyor

Ev kiralarının aylık kazanca oranını da dikkat çekti. Buna göre Chemnitz’de aylık gelirin yüzde 21.4’ü kiraya giderken, en pahalı kent olan Münih’te ise çalışanlar aylık gelirin yüzde 35’ini kiraya harcamak zorunda.

Almanların Yüzde 58’i Kirada Yaşıyor.

Destatis verilerine göre 2022 yılında Almanların yüzde 58’i kirada yaşıyor. Daire başı ortalama kira bedeli ise 599 Euro olarak açıklandı. Bu ortalama fiyata göre ülke genelinde kira fiyatlarının metrekare başına 8.60 Euro olduğu açıklandı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş