Gündem

Mekke Yolculuğu Pahalıya Patladı: Aile, Aldığı Hediye Parayı Geri Ödeyecek

Mekke'ye seyahat için komşularından aldıkları yüklü miktarda para, bir ailenin başına dert açtı.
25 Nisan 2024

Almanya’da sosyal yardım alan bir ailenin, 62.250 Euro tutarındaki parayı “mekke ziyareti için hediye” olarak aldığını savunmasına rağmen, mahkeme bu parayı gelire saydı ve ailenin yaklaşık 22.600 Euro’yu geri ödemesine karar verdi.

Komşunun Cömert Hediyesi Sorun Yarattı

Alman haber ajansları DPA’nın haberine göre olay, 2018 ile 2019 yılları arasında yaşandı. Söz konusu aile, o dönemde Berlin’deki Jobcenter’dan sosyal yardım alıyordu. Aileye, komşuları tarafından 62.250 Euro tutarında bir para hediyesi verildi. Bu para, ailenin kutsal topraklara seyahat etmesini finanse etmek için kullanıldı.

Dünya | 29 Aralık 2022 Suudi Arabistan Mekke ve Medine’yi “İslam Ekonomisinin Faaliyet Merkezi Yapmayı” Hedefliyor 29 Aralık 2022

Jobcenter Parayı Geri İstedi

Ancak Jobcenter, bu cömert hediyeden haberdar olmadı. Ailenin dolandırıcılık soruşturması kapsamında para transferleri ortaya çıktı. Jobcenter, ailenin o dönemde maddi açıdan ihtiyaç duymadığını ve bu nedenle parayı geri ödemesi gerektiğini savundu.

Mahkeme Jobcenter’ı Haklı Buldu

Mahkeme, Jobcenter’ın talebini kabul etti. Mahkeme kararında, ailenin kutsal topraklara seyahat seyahati için harcadıkları paranın belgelenmediği ve tüm ödemelerin nakit olarak yapıldığı belirtildi. Mahkeme, 5.000 Euro’dan fazla tutardaki bir uçak biletinin nakit olarak satın alınmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu da vurguladı.

Aile Karara İtiraz Edebilir

Ailenin avukatı, mahkeme kararına itiraz edeceklerini açıkladı. Avukat, ailenin aldıkları paranın kutsal topraklara seyahat seyahati için kullanıldığını ve bu nedenle gelire sayılmaması gerektiğini savunuyor. (sfb)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş