Toplum

Aman Dikkat: Dolandırcılardan Banka Hesaplarını Boşaltan Yeni Yöntem!

Almanya’da Sparkasse bankası, müşterilerinin kişisel bilgilerini çalmak amacıyla gönderilen sahte e-postalar konusunda uyarı metni yayınladı.
08 Mayıs 2024
@Shutterstock

Almanya’da Sparkasse bankasının acil durum ekibi, banka adına gönderilen sahte e-postalar konusunda uyarı metni yayınladı. Söz konusu e-postaların, müşterilerden hesap doğrulaması yapmalarını isteyerek sahte web sitelerine çekmeyi amaçladığı aktarıldı. Bu sitelerde müşterilerden, online bankacılık giriş bilgileri veya kart numaraları gibi hassas bilgilerin talep edildiği vurgulandı.

Yanıltıcı E-posta Başlıkları ve Güvenlik Vaatleri

Dolandırıcıların e-posta başlıklarında sıklıkla “Kundencenter” (Müşteri Merkezi) gibi ifadeler kullanıldığı belirtildi. “Müşteri güvenliğini artırma” gibi bahanelerle müşteriler sahte sitelere çekildiği ve kişisel bilgilerini paylaşmaya teşvik edildiği kaydedildi. Sparkasse bankası, bu e-postaların kendileri tarafından gönderilmediğini vurgulayarak, müşterilerine bu tür e-postalara itibar etmemeleri konusunda kesin bir uyarıda bulundu.

maddi zarar verilebilir

Bu tür sahte sitelere kişisel bilgilerin girilmesi durumunda, dolandırıcıların bu bilgilerle izinsiz işlemler yaparak maddi zarar verebilecekleri uyarısında bulunuldu. Bilgilerin girilmesi durumunda ise online bankacılık erişiminin hemen kapatılması ve banka kartının da bloke edilmesi tavsiye ediliyor.

bankayla derhal iletişime geçilmeli

Kişisel bilgilerini tehlikeye atan müşterilerin, durumla ilgili kendi bankalarıyla derhal iletişime geçmeleri öneriliyor. Müşteri hesaplarının güvenliği için Sparkasse, zararı en aza indirgemek ve güvenliği yeniden sağlamak amacıyla bilgi ve destek hizmeti sunuyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş