Manşet

Almanya’da En Fazla “Bürgergeld” Hangi Şehirlerde Ödeniyor?

Almanya'da işsiz vatandaşlara yönelik vatandaşlık parası, yeni yıl itibarıyla artırıldı. Özellikle kira ve ısıtma giderleri için ödenen miktarlar, şehirlere göre büyük farklılıklar gösteriyor.
15 Mayıs 2024
@Shutterstock

Almanya’da işsizlere verilen vatandaşlık parası (Alm. Bürgergeld) desteği bu yıl başından itibaren artırıldı. Yeni düzenlemelerle birlikte, hem kira hem de ısıtma giderleri için daha fazla para ayrıldı. Echo24.de’nin haberine göre, ne kadar geniş bir dairenin kira ve diğer giderlerinin devlet tarafından karşılanacağına dair detaylar paylaşıldı. Ancak, ödeme miktarları bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor. Ocak ayında ortalama bir vatandaşlık parası geliri, geçen yıla göre 132 Euro artışla bin 345 Euro’ya yükseldi.

vatandaşlık parası için ödenen toplam tutar 3,5 milyar Euro

Ocak ayında Almanya genelinde Federal İş Ajansı tarafından vatandaşlık parası için ödenen toplam tutar 3,5 milyar Euro iken, 2024 Ocak ayında bu rakam 3,9 milyar Euro’ya çıktı. Bu artışın 340 milyon Euro’su Batı’daki, 90 milyon Euro’su ise Doğu’daki Bürgergeld alıcılarına yapılan ödemelerden kaynaklandı.

Hamburg’ta bin 536 Euro ile birinci sırada

Federal İş Ajansı’nın 2024 Ocak ayına ait verilerine göre, Hamburg’daki bir hane halkı ortalama bin 536 Euro vatandaşlık parası ile en yüksek ödemeyi alıyor. En düşük vatandaşlık parası ödemesi ise bin 188 Euro ile Thüringen’de yapılıyor. Baden-Württemberg’de ise ortalama bin 170 Euro alınırken, en yüksek ödeme bin 275 Euro ile Ludwigsburg’da, en düşük ise bin 60 Euro ile Sigmaringen’de yapılıyor.

Bazı bölgelerdeki ortalama vatandaşlık parası ödemeleri şu şekilde:

– Hessen’deki Main-Taunus-Kreis, bin 571 Euro ile en yüksek ödemeyi alıyor

– Offenbach bin 505 Euro ile üst sıralarda

– Landkreis Böblingen ise bin 488 Euro ile yine en yüksek ödemeler arasında yer alıyor

– Dortmund da bin 475 Euro ile üst sıralarda(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş