Avusturyalı Politikacı: “Domuz Eti Yiyenler Kendini Havaya Uçurmaz”

Avusturyalı Politikacı: “Domuz Eti Yiyenler Kendini Havaya Uçurmaz”

Avusturya’da sağcı siyasetçi Markus Leinfellner’in domuz eti yiyenlerin kendisini hava uçurmayacağı iddiası Müslümanların tepkisini çekti.

Avusturya Eyaletler Meclisi üyesi ve Avusturya Özgürlük Partisi FPÖ’lü siyasetçi Markus Leinfellner, Avusturya’da domuz eti yiyen insanların kendilerini havaya uçurma olasılığının daha düşük olduğunu ileri sürdü.

Steiermark İslam Dini Cemaati, sağcı siyasetçi Leinfellner’in açıklamalarından derin endişe duyduğunu açıkladı. Ülkedeki Müslümanlar da, “Domuz eti yiyen kendini havaya uçurmaz” açıklaması sebebiyle Leinfellner’e tepki gösterdi.

Viyana’daki SÖZ (Soziales Österreich der Zukunft) partisi ise Markus Leinfellner hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Müslümanlara Karşı Derin Nefret ve Önyargı Açıklaması

Steiermark İslam Cemaati, yaptığı basın açıklamasında Markus Leinfellner’in açıklamalarına Müslümanlara karşı derin bir nefret ve on yargının ifadesi olarak tepki gösterdi.

Domuz Eti Yemeyenleri Aşağılıyor

Steiermark İslam Cemaati basın açıklamasında, “Domuz eti yiyen insanların kendilerini havaya uçurma olasılığının daha düşük olduğu iddiası, yalnızca son derece saldırgan değil, aynı zamanda tehlikelidir. Bu, Müslümanlara karşı köklü bir nefreti ve önyargıyı ortaya koymaktadır. Aynı şekilde Yahudiler gibi, dini ilkeleri domuz tüketimini de yasaklayan diğer dini azınlıkları da aşağılamaktadır.” ifadelerini kullandı.