Almanya Vatandaşlık Müracaatlarını Durdurdu

Almanya Vatandaşlık Müracaatlarını Durdurdu

Vatandaşlığı kolaylaştıran ve çifte vatandaşlık yolunu açan Almanya’da pek çok belediye, müracaat çokluğu sebebiyle, vatandaşlık müracaat randevularını askıya aldı.

Almanya’da pek çok kentte, vatandaşlık müracaatları durduruldu. Ülkedeki pek çok kentte yoğun müracaatlar sebebiyle müracaatlar kabul edilmiyor. Müracaat için yapılan randevular da verilmiyor.

WDR’in verdiği bir habere göre örneğin Köln kentinde randevular ancak 2025 yılı için verilebilecek. 2025 yılında randevu alabilmek için ise en erken Eylül ayında müracaatlar açılacak.

[post-refarans id=”60670″ taraf=”sol”]

Camiahaber’in daha önce bildirdiği gibi, Almanya’da 27 Haziran tarihinde yürürlüğe girecek olan kolaylaştırılmış yeni vatandaşlık yasasından yararlanmak isteyenler müracaatlar için daha uzun süre beklemek zorunda kalacak.

Müracaatlar Beklenenden Fazla Oldu

2022 yılında vatandaşlık için yaklaşık 3 bin kişinin müracaat ettiği Köln’de geçen sene 3 bin 800 müracaat oldu. Bu sene en az 10 bin kişinin müracaat etmesi bekleniyor. Bazı göçmenlerin yasanın yürürlüğe girmesini beklediği, bu yüzden müracaatlarını önceden yapmadığı bildirilirken, müracaatların 27 Haziran tarihinden itibaren daha da yoğunlaşması bekleniyor.

Yasayı Bekleyenleri Personel Yetmezliği Sürprizi Vurdu

Ancak, yasanın yürürlüğe girmesini bekleyenleri personel yetmezliği sebebiyle randevu alamama sürprizi bekliyor. Köln başta olmak üzere pek çok kentte müracaat için şimdiden randevu alınamaz hâle geldi.

Köln Göç İdaresi Personel Alacak

Vatandaşlığa geçiş müracaatlarındaki oluşan yoğun talebe cevap veremeyen Köln Göç İdaresi, işlemleri hızlandırabilmek için yeni personel alacak. Şu anda yaklaşık 30 personel ile çalışan Köln Göç Dairesi personel sayısını 90’a çıkaracak.