ICMG İngiltere Bölge Merkezi Dualarla Açıldı

İslam Toplumu Milli Görüş (ICMG) İngiltere Bölge Merkezi yeni binasında hizmete girdi. Açılışa, IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün ile birlikte diğer misafirler de katıldı.

İslam Toplumu Milli Görüş (ICMG) İngiltere Bölge Merkezi yeni hizmet binasını açtı. Cuma namazının kılınması sonrasında açılış dolayısıyla bir tören yapıldı.

Açılışa İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün ile birlikte Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden bölge başkanları da katıldı.

Açılışta Londra’nın Enfield İlçe Belediye Başkanı Mohammad Islam, T. C. Londra Din Hizmetleri Müşaviri Ensari Yentürk, Londra Eğitim Müşaviri Mevlüt Ceylan, İngiltere’de faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve ICMG İngiltere teşkilat mensupları da yer aldı.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün İngiltere Bölgesinin yeni hizmet binasının açılışında bir konuşma yaptı ve, IGMG camilerinin dinî, toplumsal ve kültürel bir merkez olduğuna dikkat çekti.

Ergün, “Biz sadece namaz kılmak için cami açmıyoruz, namaz kılmak isteyen sokakta da kılar evinde de kılar. Bizim bir derdimiz var. Cami insanı dönüştüren toplumu dönüştüren bulunduğu toprakları vatan kabul eden, o topraklara yük olan değil yük alan insanları yetiştiren mekanlar olmalıdır.”diye konuştu.

Eğitim, kültür, sosyal ve dini alanlarda faaliyet gösterecek olan merkez, İngiltere’deki Müslüman toplumun bir araya gelip kaynaşacağı önemli bir buluşma noktası olacak.

Yeni hizmet binasının açılışı dolayısıyla bir açıklama yapan ICMG Bölge Başkanlığı, açılışa katılan ve destek veren herkese teşekkür ettikten sonra “ICMG olarak, İngiltere’deki faaliyetlerimizi bu yeni bölge merkezde gerçekleştirerek toplumumuza hizmet etmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.