Almanya’da Havalar Yine Bozacak: Fırtına, Dolu, Yağmur ve Sel

Almanya’da Havalar Yine Bozacak: Fırtına, Dolu, Yağmur ve Sel

Almanya yine bol yağışlı ve fırtınalı havaların etkisine girdi. Güney, orta ve kuzey Almanya’da sel baskını uyarısı yapıldı.

Yaz aylarına bol yağmur ve fırtına ile giren Almanya’da bu hafta da havalar bozuk geçecek. Alman Meteoroloji Dairesi, ülke çapında bol yağışlı, yer yer dolu ile karışık bir havanın hakim olacağını, havaların yer yer de gök gürültülü ve şimşekli geçeceğini açıkladı.

Sel Baskınlarına Dikkat

Geçen hafta sel baskınları yaşayan Almanya’nın batı bölgelerinden sonra bu hafta ülkenin orta ve güney bölgeleri ile kuzey bölgeleri fırtınalı ve yağmurlu hava ile karşılaşacak.

Meteoroloji uzmanları, su baskınlarına karşı hazırlıklı olunması uyarısında bulundu. Bu bölgelerde fırtına, dolu ve sel tehlikesi de bulunuyor.

Gök Gürültülü Yağış ve Fırtına Tehlikesi

Şiddetli yağmur ve gök gürültülü sağanak yağışlar hafta başında Güney Bavyera ve Oberschwaben ile kuzeybatı Almanya’da etkili olacak. Bu bölgelerde ayrıca dolu ve fırtına tehlkesi de bulunuyor.

Salı gününden itibaren ise, Baltık denizinden gelen fırtınalı hava kuzey ve doğu Almanya’da etkili olacak. Yağışlar gök gürültülü geçecek.