Sahte Otel Rezervasyonlarına Dikkat: Türkiye’de Tatil Hayaliyle Dolandırıldı!

Sahte Otel Rezervasyonlarına Dikkat: Türkiye’de Tatil Hayaliyle Dolandırıldı!

Almanya’da yaşayan ve yaz sezonunda Türkiye’de tatil yapma hayali kuran bir vatandaş, sahte bir otel rezervasyonuyla dolandırıldığını belirtti. Dolandırıcıların peşine düşen mağdur, diğer insanları uyarmak ve hırsızların yakalanmasını sağlamak amacıyla suç duyurusunda bulundu.

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletindeki Karlsruhe yakınlarında bulunan Hambrücken kentinde yaz sezonu için tatil planı yapan Emine Keskin adlı vatandaş, Türkiye’de bir otele rezervasyon yaptırdığını ve parasını ödediğini, ancak rezervasyonun sahte olduğunu öğrendiğini belirtti. Bera Otel’in adını kullanarak yapılan bu dolandırıcılık olayında, mağdur suç duyurusunda bulundu.

bin 850 Euro’dan oldu

Camia Haber’e olayla ilgili açıklamalarda bulunan Keskin, 17 Mayıs 2024 tarihinde, 64 bin 800 TL (bin 850 Euro) bedelinde, 22 Eylül-29 Eylül tarihli 7 gece 8 günlük, 4 yetişkin 2 çocuk konaklama satın aldığını belirtti. Satın alma sürecinde karşı tarafın yoğun bir şekilde “son fırsat” diyerek düşünmesine dahi fırsat vermediğine dikkat çeken Keskin, “17 Mayıs 2024 Cuma akşamına kadar mutlaka ücretin yatırılması gerektiği söylendi. Parayı ilgili hesaba yatırdık. Birkaç gün sonra ise internette olumsuz yorumları gördüm ve hizmet almaktan vazgeçtim. Oteli aradığımda ise adıma herhangi bir rezervasyon olmadığını öğrendim.” diye kaydetti.

“herhangi bir sonuç alamadım”

Bunun ardından tekrardan Ahmet isimli sözde satış danışmanı ile iletişime geçen Keskin, satın alma işleminin iptal edilmesini ve ödenen tutarın geri iadesini rica etti. Keskin, “Ancak, hemen geri iade durumunda paranın sadece yarısını ödeyebiileceklerini, tamamını istemem durumunda ise bir ay sonra ödeme yayapabileceklerini söyledi. En azından yarısını kurtarmak için hemen iade talebinde bulundum fakat herhangi bir sonuç alamadım.” diye ekledi.

suç duyurusunda bulundu

Mağdur, tüm işlemlere ve yazışmalara dair belgeleri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunarken, dolandırıcıların yakalanması, şüpheli veya şüphelilerin sorumluluklarının belirlenmesi ve ödediği tutarın geri alınabilmesi için dava açılması talebinde bulundu.(bb)