Gündem

Macron: Filistin Devletini Tanımak İçin Uygun Ortam Yok

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin devletini tanımak için uygun zamanın gelmediğini savundu.
07 Haziran 2024
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron @Shutterstock

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, TF1 ve France 2 kanallarına Ukrayna ve Filistin’deki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Macron, Filistin devletinin tanınmasının “tabu olmadığını” ve ülkesinin her zaman iki devletli çözümü desteklediğini belirtse de şu an bunun için uygun ortamın bulunmadığını savundu.

“Sahadaki durum istikrara kavuşmuş değil ve Filistin yönetiminin reform yapması gerekiyor.” şeklinde konuşan Macron, Fransa’nın Filistin devletini “bölgedeki herkes için barış ve güvenliği sağlayacak unsur oluştuğunda” tanıyacağını ifade etti.

Fransa, 4 bin 500 Ukraynalı askere eğitim verecek

Macron, Ukrayna’ya Fransız yapımı Mirage 2000 tipi savaş uçaklarının gönderileceğini ve bu yazdan itibaren Ukraynalı pilotları Fransa’da eğitmeye başlayacaklarını söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ukrayna’ya kaç adet savaş uçağı tedarik edeceklerini ise açıklamadı. Macron, Fransa’da 4 bin 500 Ukraynalı askere eğitim vereceklerini sözlerine ekledi.

Almanya’da Filistin’i devlet olarak tanımayı planlamıyor

Filistin konusunda geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Filistin’i devlet olarak tanımayı planlamadıklarını söylemişti. Başbakan Scholz, Filistin yönetimini devlet olarak tanımak için “hiçbir neden” bulunmadığını ifade ederek, “Devletin toprakları ve bununla ilgili diğer tüm konular hakkında netlik yok.” değerlendirmesinde bulundu.

Bunun yerine “İki devletli çözümle sonuçlanacak İsrail ile Filistinliler arasında müzakere edilmiş bir çözüme ihtiyaç duyulduğunu” savunan Scholz, “Buna Batı Şeria ve Gazze’den sorumlu olan Filistin yönetimi de dahildir. Ama henüz orada değiliz. Şimdi, uzun vadeli ateşkesin sağlanması ve tüm tarafların iki devletli çözüme bağlı olmasını sağlamak önemli.” şeklinde konuştu. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş