“Hollanda’da Müslüman Kadınlara Her Gün Ayrımcılık Yapılıyor”

“Hollanda’da Müslüman Kadınlara Her Gün Ayrımcılık Yapılıyor”

Hollanda Sosyal İşler ve İstihdam Bakanı Karien van Gennip, ülkesinde, özellikle tesettürlü Müslüman kadınlara hemen hemen her gün ve her iş alanında sürekli bir ayrımcılık yapıldığını açıklayarak, bunun için önlem alınmasını istedi.

Hollanda Sosyal İşler ve İstihdam Bakanı Karien van Gennip, parlamentoya gönderdiği bir mektupta ülkesinde, özellikle tesettürlü Müslüman kadınların hemen hemen her gün ve her iş alanında sürekli bir ayrımcılığa uğradığını bildirdi.

Radboud Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarını açıklayan ve değerlendiren Hollanda Sosyal İşler ve İstihdam Bakanı Karien van Gennip parlamentoya yaptığı bilgilendirmede, daha önce yapılan araştırmaların da ortaya koyduğu gibi, bu araştırmada da tesettürlü ya da tesettürsüz tüm Müslüman kadınların iş piyasasında diğer kadınlara oranla daha fazla ayrımcılıkla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Müslüman Kadınlar Tüm Sektörlerde Ayrımcılığa Uğruyor

Raporun aynı zamanda özellikle tesettürlü Müslüman kadınların daha çok ayrımcılıkla karşı karşıya kaldığını orya koyduğunu bildiren Bakan Karien van Gennip, tesettürlü kadınların, tüm sektörlerde ayrımcılığa uğradığını, ama müşterilerle doğrudan münasebet gerektiren perakende satışlar, ekonomi ve ticaret sektörlerinde daha açık bir ayrımcılık yaşadıklarını açıkladı.

Ayrımcılıkla Mücadele Koordinatörüne Çağrı

Bakan Van Gennip, Ayrımcılık ve Irkçılıkla Mücadele Ulusal Koordinatörü Rabin Satnarainsing Baldewsingh’ten, raporun sonuçlarının değerlendirilmesi ve iş dünyasında Müslüman kadınlara karşı yapılan ayrımcılıkların ortadan kaldırılması için işverenlerle özel bir görüşme yapa çağrısında bulundu.