Gündem

Solingen’de Göçmenlerin Kaldığı Binadaki Yangın Yine Kundaklama Çıktı

Almanya’nın Solingen kentinde yine göçmenlerin kaldığı bir bina yakıldı. Yangında 22 göçmen yaralandı.
11 Haziran 2024

Göçmenlerin kaldıkları binaların kundaklanması ile gündeme oturan Almanya’nın Solingen kentinde geçen Pazar günü çıkan bir yangının yine kundaklama sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Yangın sonrasında bina oturulamaz hâle geldi.

22 Kişi Yaralandı

Solingen’in Wald mahallesinde çoğunlukla göçmenlerin oturduğu binada Pazar günü gece yarısından sonra çıkan ve ve 22 kişinin yaralanmasına neden olan ev yangınını inceleyen polis ve savcılık, yangının yanıcı bir madde kullanılarak kasıtlı olarak çıkarıldığı” sonucuna vardı.

Wittkuller Straße’de meydana gelen yangında, binada oturanlarlar dumandan etkilendi. İtfaiye yangın dolayısıyla bina sakinlerini uyandırdı ve tahliye etti.

Yangından etkilenen yaralılar olay yerine ilk ulaşan ekibin de içinde bulunduğu ilk yardım ekibi tarafından muayene edildi.

Cinayet Masası Soruşturuyor

Yangının kasıtlı olarak çıkarılması üzerine Solingen Cinayet Masası ekipleri bir komisyon oluşturdu. Kasten cinayet işleme suçlaması ile henüz kimlikleri bilinmeyen kişi ya da kişiler hakkında soruşturma başlatıldı.

Solingen’de 23 Mayıs 1993 tarihinde aşırı sağcılar tarafından yakılan evlerinde bulunan 5 Türk asıllı göçmen ile, bu Mart ayında da yine bir başka yangında 4 Bulgaristan asıllı Türk göçmen hayatını kaybetmişti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş