Almanya’dan Arabayla Sıla Yoluna Çıkacaklar Bu Belgeyi Unutmamalı!

Almanya’dan Arabayla Sıla Yoluna Çıkacaklar Bu Belgeyi Unutmamalı!

Almanya’dan arabayla sıla yoluna çıkacakların olası bir kaza durumunda geçerli bir araç sigortası bulunmalı. Bu noktada bu belge kesinlikle unutulmamalı.

Almanya’dan yurt dışına arabayla seyahat etmeyi sevenlerin dikkat etmesi gereken birçok konu mevcut. Örnek olarak yurtdışındaki trafik kuralları ve hız limitleri Almanya ile kıyaslandığında değişiklik gösterebiliyor. Buna göre kurallara uyulmadığında ağır para cezaları ile karşılaşılabiliyor. Otomobil sigortasında da özellikle Türkiye’ye seyahat eden milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ve dikkat edilmesi gereken hususlar söz konusu.

“plaka anlaşması”

Yurtdışında yaşanan trafik kazalarında normal şartlarda araç sigortası devreye giriyor. Alman Sigorta Sektörü Genel Birliği’nin (GDV) açıkladığına göre, tüm AB ülkeleri ve birçok diğer ülke için “Plaka Anlaşması” geçerli. Buna göre bu ülkelere giriş yapan araçların plakaları, sigorta kanıtı olarak kabul ediliyor.

Arnavutluk, Kuzey Makedonya ve Türkiye bulunmuyor

Ancak, bazı ülkelerde bu uygulama söz konusu olmadığından, girişlerde geçerli bir sigorta kartı (yeşil sigorta kartı) gerekli. Bu ülkeler arasında Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Ukrayna ve Türkiye bulunuyor. Buralarda “Yeşil Sigorta Kartı” devreye giriyor.

ülkelere girişte ibraz edilmek zorunda

Bu kart, ilgili kişilere araç sigortası tarafından verilirken, ülkelere girişte ibraz edilmek zorunda. “Yeşil Sigorta Kartı” üzerinde ayrıca sürücüler, sigortalarının hangi ülkelerde geçerli olmadığını da görebiliyor. Bu ülkeler üzeri çizilmiş oluyor veya kartta hiç yer almıyor.

Yeşil Sigorta Kartı

Yeşil Sigorta Kartı 2020 yılına kadar yalnızca yeşil kağıt üzerine basıldığında geçerliydi. Söz konusu kart artık sadece beyaz olarak mevcut. Bu nedenle sigorta şirketine gitmeden, sigortalılar tarafından da yazdırılabiliyor.(bb)