Avrupalı Türklerin Sıla Yolculuğu Devam Ediyor: Sınır Kapılarından 800 Bin Yolcu Geçti

Avrupalı Türklerin Sıla Yolculuğu Devam Ediyor: Sınır Kapılarından 800 Bin Yolcu Geçti

Türkiye’de yıllık izinlerini geçirmek için yaşadıkları ülkelerden yola çıkan Avrupalı Türklerin sıla yolculuğu yoğun olarak devam ediyor.

Özellikle Avrupa’da yaşayan ve yıllık izinlerini Türkiye’de geçirmek isteyen Avrupalı Türklerin sınır kapılarından girişleri devam ediyor. Sürücüler, uzun ve yorucu yolculuğun ardından Edirne’deki sınır kapılarından giriş yapıyor. Sıla yolculuğu özellikle okulların tatile girmesi ve Avrupa Futbol Şampiyonası’nın tamamlanmasının ardından daha da arttı.

“Gurbetçi sezonu” başlangıcı olarak nitelenen haziran ayının üçüncü haftasında başlayan gelişler ağustos ayı ortalarına kadar devam edecek. Bugüne 800 bine yakın yolcu sınır kapılarından Türkiye’ye giriş yaptı.

Dönüşler ağustos ayında başlıyor

Yıllık izinlerine göre Türkiye’de 4 ila 6 hafta arası izinlerini geçiren Avrupa’da yaşayan Türkler ağustos ayı ortalarından itibaren dönüş yoluna geçiyor. Edirne Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber ve Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun da yoğunluk nedeniyle sınır kapılarında incelemede bulundu. Büber ve Karaburun ekipleri denetlerken sürücü ve yolcularla da sohbet ederek isteklerini dinledi.

@aa

Jandarmaya teşekkür ettiler

Ailesiyle birlikte Almanya’dan gelen Eray Niyazoğlu, Türkiye’ye gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Jandarma ekiplerine güzel karşılamaları için teşekkür eden Niyazoğlu, “Ekipler trafikte dikkatli araç kullanmamız ve uygunsuz yerlerde duraklama yapmamamız konusunda bizlere uyarılarda bulundu. Belirli aralıklarda dinlenmemizi tavsiye ettiler. Çok güzel bir uygulama, aynı zamanda çocuklarımıza balon hediye ettiler. Çocuklarımızın, askerlerimizi böyle görmeleri bizim için gurur verici.” dedi.

Avusturya’dan gelen Selahattin Şahin ise sınır kapısında hiç beklemeden geçiş yaptıklarını ifade etti. Jandarma ekiplerinin kendilerini hoş bir şekilde karşıladığını dile getiren Şahin, “İhtiyaçlarımıza yönelik tüm sorularımızı cevapladılar. Çok memnun olduk. Türkiye’ye geldiğimiz için çok mutluyuz.” diye konuştu. Sevda Korkar da jandarma ekiplerine güler yüzlü karşılamalarından dolayı teşekkür etti. (aa,c)