Avusturya’da Okullara Bombalı Saldırı Tehdidi: 5 Bin Öğrenci Etkilendi!

Avusturya’nın St. Pölten şehrinde 17 Aralık 2024’te okullara yönelik bombalı saldırı tehdidi içeren e-postalar gönderildi.
- AVUSTURYAGündem
- 17 Aralık 2024
Ramazan Koç
Avusturya’da St. Pölten şehrinde 17 Aralık 2024 tarihinde okullara bombalı saldırı tehdidi içeren e-postalar gönderildi. Güvenlik önlemleri kapsamında ilkokul, ortaokul ve iki lise dahil olmak üzere toplam 16 okul kapatıldı. Olaydan yaklaşık 5 bin öğrenci etkilendi.
“Binada Bomba Patlayacak”
Gönderilen e-postada, “Ölü veya yaralı olarak bulıunmak istemiyorsanız okula gitmeyin. Salı saat 12’de daha önceden bina içine yerleştirilen bomba patlatılacak. İnançsızlığınızın bedelini ödeyeceksiniz.” ifadeleri yer aldı.
Okullar 2 Gün Kapalı Tutulacak
Yetkililer, öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla okulların salı ve çarşamba günleri kapalı kalmasına karar verdi. Öğretim, uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmeye çalışılacak. Okullara bitişik olan anaokulları da tedbiren kapatıldı.
Aileler, çocuklarını okula göndermemeleri konusunda uyarılırken, evde bakım imkanı olmayan aileler için özel bir destek hattı oluşturuldu. Bu durumdaki çocuklar, gizli bir lokasyonda gözetim altında tutulacak.
Geniş Çaplı Soruşturma Başlatıldı
Son dönemde Salzburg, Innsbruck, Viyana, Graz ve Linz gibi şehirlerde de benzer tehditlerin yaşanması dikkat çekti. St. Pölten Kriminal Polisi, Devlet Güvenlik Birimi ve Eyalet Kriminal Dairesi olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.