Almanya Meclisi’nde Gazze’de Hayatını Kaybedenler İçin Saygı Duruşu Talebi

Almanya’daki Sahra Wagenknecht İttifakı-Anlayış ve Adalet İçin (BSW) Partisi, Gazze’de hayatını kaybeden Filistinlileri anmak için Almanya Federal Meclisi’nde saygı duruşunda bulunulmasını talep etti.
- ALMANYAGündem
- 11 Şubat 2025
Almanya’da Spiegel dergisinin haberine göre, Sahra Wagenknecht İttifakı-Anlayış ve Adalet İçin (BSW) Partisi, Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas’a bir mektup yazarak, Gazze’de hayatını kaybeden Filistinliler için Meclis oturumu öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını talep etti.
BSW Federal Milletvekili Jessica Tatti tarafından kaleme alınan ve BSW Eş Genel Başkanları Sahra Wagenknecht ile Klaus Ernst’in imzaladığı mektupta, Almanya Federal Meclisi’nde Gazze’ye yönelik saldırıların masum kurbanlarının hatırlanması gerektiği ifade edildi.
“Gazze’de Ölenler İçinde Saygı Duruşu Yapılmalı”
BSW, Hamas’ın 7 Ekim 2023’te başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu’nda hayatını kaybedenler için Federal Meclis’te 10 Ekim 2024’te düzenlenen anma törenini hatırlatarak, benzer bir saygı duruşunun Gazze’de ölen binlerce Filistinli için de yapılmasını talep etti.
Hükümetin İsrail’e Silah Satışı Yasağı Uygulamamasına Tepki
Mektupta ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze sakinlerini başka yere taşıma planı ve Alman hükümetinin İsrail’e silah yasağı getirmemesi kınandı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun aşırı sağcı hükümetinin uluslararası hukuku ihlal ettiği hatırlatılan mektupta, İsrail’e yönelik silah sevkiyatının durdurulması çağrısı yinelendi. (aa,c)