Almanya’da Bu Bankanın Müşterilerine Yönelik Yeni Dolandırıcılık Girişimi

Almanya’da Bu Bankanın Müşterilerine Yönelik Yeni Dolandırıcılık Girişimi

Almanya’da Targobank müşterileri, sahte e-postalarla kişisel bilgilerini vermeye zorlanıyor. Uzmanlar bu tür e-postalara karşı dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu.

Almanya’da Targobank müşterileri, son günlerde artan bir siber dolandırıcılık dalgasının hedefi oldu. Söz konusu dolandırıcılık girişimleri, banka müşterilerine gönderilen sahte e-postalar aracılığıyla kişisel ve finansal bilgileri ele geçirmeyi amaçlıyor. Bu e-postalar, genellikle “Targobank – Yerine Varan Destek” başlığıyla gönderiliyor ve kullanıcıları hesaplarını doğrulamaya çağırıyor.

Bilgi Girmeleri Yönünde Baskı Kuruluyor

Dolandırıcılar, e-postalarda kullanıcıları 48 saat içinde telefon numaralarını ve adreslerini güncellemeye zorlayarak, aksi takdirde hesaplarının kısıtlanacağı tehdidinde bulunuyor. Bu tür baskılar, kullanıcıları hızlı hareket etmeye ve düşünmeden bağlantılara tıklamaya yönlendiriyor.

Almanya Tüketici Merkezleri’nden Uyarı

Targobank ve Almanya Tüketici Merkezleri, müşterilerini bu tür e-postalara karşı uyarıyor. Bankaların hiçbir zaman müşterilerinden e-posta yoluyla kişisel bilgilerini güncellemelerini istemeyeceği ve kısa süreli tehditlerle baskı yapmayacağı vurgulandı. Bu nedenle, benzer e-postalar alan kullanıcıların, e-postaları açmadan silmeleri ve bankalarının resmi iletişim kanalları üzerinden durumu teyit etmeleri önerildi.(bb)