Fransa’da Emeklilerden Kemer Sıkma Politikalarına Tepki
Fransa'da emekliler, yaşam koşullarının iyileştirilmesi talebiyle protesto düzenledi @aa
Fransa’da binlerce kişi, emekli maaşlarının artırılması ve sosyal adalet talebiyle sokaklara çıkarak hükümeti protesto etti.
- FRANSAGündem
- 7 Kasım 2025
Fransa’da emekliler, hükümetin 2026 bütçe projesindeki kemer sıkma önlemlerine karşı ülke genelinde protesto gösterileri düzenledi.
İşçi sendikalarının çağrısıyla ülke genelinde Paris, Poitiers ve Bordo’nun da aralarında bulunduğu onlarca kentte emekliler sokağa indi. Paris’teki gösteri, Senato’ya yakın Lüksemburg Bahçesi’nin önünde başladı.
“Emeklilik Maaşlarımızı Artırın”
Çoğunluğu emeklilerden oluşan binlerce kişinin katıldığı protestoda, hükümetin 2026 bütçesi ve 2026 sağlık sigortası bütçesi projelerindeki kemer sıkma önlemlerine tepki gösterildi.
Ellerinde “Emeklilik maaşlarımızı artırın” ve “Sosyal adalet için mücadele edelim” yazılı afişler taşıyan göstericiler, emeklilik maaşlarının artırılması, sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması ve ülkede daha adil bir vergilendirme sistemi talep etti. (aa,c)