Endonezya’da Sel Felaketi: 174 Kişi Öldü!
Endonezya'da şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde ölenlerin sayısı 174'e yükseldi @aa
Endonezya’da şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde ölenlerin sayısı 174’e yükseldi. Kayıp 74 kişi içinse arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
- Dünya
- 28 Kasım 2025
Endonezya’nın Sumatra Adası’nda şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında ölenlerin sayısı 174’e yükseldi.
Endonezya Afetle Mücadele Ajansı Başkanı Suharyanto, yaptığı açıklamada, Kuzey Sumatra’da yaşamını yitirenlerin sayısının 116’ya, Açe’de ise 35’e çıktığını bildirdi.
Kayıp 74 Kişi İçin Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
Suharyanto, ayrıca arama kurtarma ekiplerinin, Batı Sumatra’da da 23 kişinin cansız bedenine ulaştığını belirtti. Kayıp 74 kişi içinse arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Binlerce Ev Sular Altında Kaldı
Endonezya Meteoroloji, İklim Bilim ve Jeofizik Ajansı, olumsuz hava koşullarının birkaç gün daha süreceği uyarısında bulundu. Endonezya Afet Yönetim Ajansı ise binlerce ev ve binanın yağışlar nedeniyle sular altında kaldığını ve binlerce ailenin yerinden olduğunu kaydetti.
Ayrıca pirinç tarlaları, hayvanlar ve kamusal alanların da sellerde zarar gördüğü aktarıldı. (aa,c)