Cami ve Sinagoglara Saldırma Planları Yapan Aşırı Sağcı Hakkında Dava Açıldı

Almanya’da Halle’de Sinagoga saldıran ve Christchurch katliamını yapan failler hakkında bilgi toplayan Fabian D.’nin uluslararası faaliyet gösteren aşırı sağ örgüt Feuerkrieg Division üyesi olduğu açıklandı.

Almanya’da başsavcılık, uluslararası bir organize olarak çalışan aşırı sağcı bir örgüt üyesi hakkında ilk kez dava açtı. Her ülke ve bölgede farklı isimler kullanan uluslararası aşırı sağcı örgütün üyesi olmakla suçlanan Fabian D.’nin aynı zamanda cami ve sinagoglara saldırı planları olduğu ortaya çıktı.

Sosyal medyada ‘Heydrichs” ismiyle tanınan Fabian D. Hakkındaki dava Bavyera eyaletindeki Nürnberg Bölge Yüksek Mahkemesi’nde açıldı. Davada söz konusu olan örgütün adının Feuerkrieg Division olduğu bildirildi. Aynı örgütün Estonya liderliğini 13 yaşında bir gencin yaptığı ortaya çıkmıştı. Örgüt, Amerika, Kanada, Avustralya, İngiltere İskandinavya ve Doğu Avrupa ülkeleri ile Almanya’da farklı isimlerle çalışıyor. İngiltere bu yıl başında Sonnenkrieg Division ismiyle çalışan örgütü, terör örgütü listesine almıştı. Örgüt Almanya’da Feuerkrieg Division, Atomwaffendivision Deutschland ve Rassenkrieg isimleri ile falaiyet yapıyor.

Münih Başsavcılığının yürüttüğü davada savcılık, Fabian D.nin Feuerkrieg Division örgütü adına çalıştığını tespit etti. Bu yıl başında Nürnberg yakınlarında bulunan Cham ilçesindeki ebeveyninin evinde yakalanan Fabian D’nin, Halle sinagogu saldırısı faili ile Christchurch camii katliamcısı hakkında bilgi topladığı da tespit edildi.

Örgüt Yeşiller Partili politikacılardan Cem Özdemir ve Claudia Roth’u da tehdit etmişti.