Dünya

Rahul Gandhi: “Hintlilerin Çoğu, Dalit ve Müslümanları İnsan Saymıyor”

“Utanılası hakikat şu ki, pek çok Hintli, Dalitleri, Müslümanları ve yerel kabile mensuplarını insan bile saymıyor.”
11 Ekim 2020
Kongre Partisi eski Genel Başkanı Rahul Gandhi, çoğu Hintlinin ülkedeki Dalit, Müslüman ve yerel kabile mensuplarını inan bile saymadığını söyledi.

Hindistan Kongre Partisi liderlerinden Rahul Gandhi, ırkçı eyalet hükümetlerinin ülkedeki toplumsal olaylara karşı tavırlarını eleştiren bir sosyal medya paylaşımı ile dikkat çekti. Rahul Gandhi, ülkedeki pek çok Hintlinin Dalitlerle Müslümanları ve yerel kabile mensuplarını insan bile kabul etmediğini söyledi.

Gandhi, Uttar Pradesh eyaletinde Dalit bir kadının bir çete tarafından tecavüz edilmesi ve kadının hastanede ölmesi üzerine eyalet hükümeti ile emniyet güçlerinin “Tecavüz diye bir şey olmadı.” yönündeki açıklaması ile olayı kapatması üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Gandhi açıklamasında şöyle yazdı:

“Utanılası hakikat şu ki, pek çok Hintli, Dalitleri, Müslümanları ve yerel kabile mensuplarını insan bile saymıyor. Eyalet Başbakanı ve onun polisleri hiç kimsenin tecavüze uğramadığını söylüyor. Çünkü onlara ve daha pek çok Hintliye göre o tecavüze uğrayan kadın bir ‘hiç kimse’ idi.”

Rahul Gandhi’nin dikkat çektiği Uttar Pradesh eyaletindeki olayda bir kadın üst kastlara mensup bir grup tarafından tecavüze uğramış, daha sonra da hastanede ölmüştü. Olayın araştırılmasını isteyen kamuoyu baskısı sonrasında eyaletin başbakanı Yogi Adityanath “Tecavüz diye bir olay hiç olmadı.” açıklaması yapmıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş