AB Türkiye’yi Otomatik Bilgi Paylaşımı’ndaki Aksamaya Rağmen Vergi Kara Listesine Almadı

AB Türkiye’yi Otomatik Bilgi Paylaşımı’ndaki Aksamaya Rağmen Vergi Kara Listesine Almadı

Avrupa Birliği (AB), Türkiye’yi gelir ve varlıkların vergilendirilmesi alanında iş birliği yapmayan ülkeleri içeren kara listesine almadı. AB, Otomatik Bilgi Paylaşımı uygulamasındaki aksama ve gecikmelere rağmen Türkiye’yi vergilendirme alanında işbirliği yapan ülkelerden saydı.

Avrupa Birliği vergi alanında iş birliği yapmayan ülkeleri içeren kara listesini güncelledi. Söz konusu listeye Türkiye eklenmedi. AB Dönem Başkanı olan Portekiz’in Maliye Bakanı Joao Leao, Otomatik Bilgi Paylaşımı uygulamasındaki aksama ve gecikmelere rağmen Türkiye’nin listeye eklenmemesi kararı alındığını söyledi.

Portekiz’in Maliye Bakanı Leao, “Türkiye listede yer almıyor. Türkiye ile vergi alanında iş birliğinde ilerleme kaydettiğimiz için listeye eklenmedi.” ifadesini kullandı.

AB üyesi ülkeler, vergi kara listesinde “vergi standartlarına uygun davrandıkları” varsayılarak yer almıyor. Özellikle Lüksemburg, Malta, Hollanda, İrlanda ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi gibi cazip vergi imkanları sunan AB ülkelerinin listede yer almaması ise dikkati çekiyor.