“Sinagog Saldırıları Tolere Edilmez”

“Sinagog Saldırıları Tolere Edilmez”

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi’nin de aralarında bulunduğu çeşitli kuruluşlarla dinî cemaatin üye olduğu “Kültürel Entegrasyon Girişimi” sinagog saldırılarını kınadı ve Almanya’da hangi inanç ve hangi kökenden olursa olsun, her insanın beraberce yaşaması için kararlı bir duruş sergilenmesi gerektiğini açıkladı.

Almanya “Kültürel Entegrasyon Girişimi” anti-semistist saldırıları sert bir dille kınadı. Almanya’da çeşitli kurum ve kuruluşlarla dinî cemaatlerin üye olduğu girişim grubu tarafından Berlin’de yapılan açıklamada, dinin aynı zamanda kamusal alanda da geçerli olduğuna dikkat çekildi.

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi’nin de üye olduğu “Kültürel Entegrasyon Girişimi, sinagogların Almanya’daki canlı Yahudi yaşamının ifadesi olduğunu ifade ettikten sonra, son zamanlarda sinagoglara ve Yahudilere yapılan saldırılardan büyük endişe duyulduğunu açıkladı.

Girişim sözcüsü Olaf Zimmermann “Yapıcı tartışmalar, bu tartışmaları dikkate almak ortak yaşama önemli bir katkıdır. Ancak, sinagoglara saldırmak kesinlikle demokratik kültürünün bir parçası değildir.” dedi. Zimmermann ayrıca, anti-semitizmin her türüne karşı durduklarını ve Almanya’da hangi inanç ve hangi kökenden olursa olsun, her insanın beraberce yaşaması için kararlı bir duruş sergilenmesi gerektiğini de ifade etti.