Dövizle Askerlik 3 Bin 727 Euro Oldu

Dövizle Askerlik 3 Bin 727 Euro Oldu

Türkiye’de dövizle askerlik bedelleri açıklandı. Yeni düzenlemeye göre dövizle askerlik 3 bin 727 Euro oldu.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının yararlandığı dövizle askerlik bedeli belirlendi. 1 Ocak 2022-30 Haziran 2022 tarihleri arasında askerlik müracaatı yapacakları için dövizle askerliğin yeni bedeli 56 bin 506 TL 80 Kuruş olarak açıklandı.

Türkiye’de 2019 yılından itibaren sürekli hâle gelen bedelli askerlik ücretine bağlanan dövizle askerlik bedelleri, müracaat edildiği tarihteki döviz kuru üzerinden ödeniyor. Bedelli askerlik ücretleri de Türkiye’deki memur maaşlarına göre belirleniyor.

3 bin 727 Euro

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan son belirlemelere göre, 56 bin 506 TL 80 Kuruş olan bedelli askerlik ücreti yurt dışında yaşayanlar için döviz olarak alınıyor. Dövizli ödemelerde ise müracaat edilen tarihteki döviz kurları dikkate alınıyor.

Şu an itibariyle 1 Euro 15 TL 16 kuruş olarak tespit edilmiş bulunuyor. Her gün değişen döviz kurları nedeni ile askerlik bedelinin döviz karşılığı da değişiyor. Bugünkü döviz kuruna göre dövizle askerlik bedeli Euro olarak 3 bin 727 Euro tutuyor.

7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 39’uncu maddesine göre dövizle askerlikten yararlanabilmek için, oturma veya çalışma iznine sahip olarak yurt dışında işçi/işveren/meslek sanat mensupları ile yabancı bandralı gemilerde gemi adamı statüsünde en az üç yıl fiilen çalışmış olanlarla, çok vatandaş statüsünde olup ta en az 3 yıl Türkiye dışında bulunmuş olmak gerekiyor.