Alpes ve Danimarka’da Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı

Fransa İslam Toplumu Millî Görüş (CIMG) Alpes ile Danimarka İslam Toplumu (DİT) Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması düzenledi.

Mustafa Pala | Şevki Şahin

Fransa Alpes Bölgesindeki Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması erkek öğrenciler arasında yapılırken Danimarka’daki yarışma da kız öğrenciler arasında yapıldı.

Alpes Bölge Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel Okuma Yarışması’nı 10-13 yaş grubunda Annemasse’den Ali Akdağ kazanırken, 14-18 yaş grubunda da Oyannax’dan Mehmet Emin Uzun kazandı. Öğrenciler Bölge İrşad Başkanı Musa Yıldırım tarafından ödüllendirildi. Yıldırım, bu yarışmaların ve yetiştirilen öğrencilerin “Amel defterlerinin açık olmasına vesile olacak” nitelikteki çalışmalar olduğunu vurguladı.

DANİMARKA’DA YARIŞMA VE HAYRUNNİSA PROGRAMI BİRARADA

DİT Kadınlar Teşkilatı 8. Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması 20 Mart Pazar günü Hvidovre Bölge Merkezi’nde küçükler ve büyükler kategorisinde gerçekleştirildi. Birbirinden güzel seslerin yarıştığı tilavet yarışmasında 7 şubeden yarışmacı yer aldı. Nesibe Hilye Aydın ile Reyyan Taş birincilikleri elde etti.

Yarışma ile birlikte Hayrunnisa programı da yapıldı. DİT Kadınlar Teşkilatı Başkanı Nezihe Güler, “Medeniyetimizde ve yakın tarihte yaşamış isimleri, eylem ve söylemleri ile günümüze ışık tutan, yolumuzu aydınlatan, iman ve mücadele ruhlarıyla, hanımlara ve gençlerimize örnek olan hanımları tanımanın” her zamankinden daha elzem olduğunu vurguladığı konuşmasında, geleceği inşa edebilmek için geçmişin, teslimiyetine, şuuruna ve tecrübesine ihtiyacımızın var olduğunu dile getirdi.

Kur’an sevdalılarının bir araya geldiği bu anlamlı günde hatibe Ayşe Öztürkoğlu “Hayrunnisa, iz bırakan örnek Müslüman hanımlar” seminerini sundu. Öztürkoğlu hitabında; Hz. Esma, Ümmü Seleme, Rabiâtü-l Adeviyye, Hayme Ana, Bacıyan-i Rum gibi daha birçok tarihe mal olmuş ve tarihte iz bırakmış Müslüman kadın şahsiyetlerin hayat hikâyelerini anlattı. Her türlü zorluklara, çilelere ve işkencelere rağmen, imani tutumlarından taviz vermeden, gelecek nesillere örnek olunacak birer yol gösteren ve önden giden olarak istikamet çizdiklerini aktardı.

Yarışma Sonuçları

Alpes Bölge Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nı 10-13 yaş grubunda Annemasse Şubesi’nden Ali Akdağ kazanırken, 14-18 yaş grubunda da Oyannax Şubesi’nden Mehmet Emin Uzun kazandı.

Danimarka Bölge Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nı ise 10-13 yaş grubunda Vejle Şubesi’nden Reyyan Taş, 14-18 yaş grubunda da Roskilde şubesinden Nesibe Hilye Aydın kazandı.

Alpes Bölge yarışmasında 10-13 yaş grubunda Nantua Şubesi’nden Bera Oran ikinciliği alırken, üçüncülüğü ise Chambery Şubesi’nden Veliham Çeşme ile Annecy Şubesi’nden Yusuf Sır kazandı.

14-18 yaş kategorisinde de ikinciliği Annemasse Şubesi’nden Muhammed Talha Pala, üçüncülüğü de Chambery Şubesi’nden Cuma Özdemir aldı.

Danimarka Bölge Kur’an-ı Kerim Yarışması’nda diğer sonuçlar ise şöyle oldu:
10-13 Yaş kategorisi: Helsingör Şubesi’ndenMeryem Tokmak ikinci, Roskilde Şubesi’nden Yüsra Şahin üçüncü.
14-18 Yaş kategorisi: Arhus Şubesi’nden Muhsine Islambekova ikinci, Bröndby Şubesi’nden Aisha Durani üçüncü.

 

DİT Kadınlar Teşkilatı 8. Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması Hvidovre’de gerçekleştirildi.