Toplum

Fransa’da Konferans: “Geleceğimizi Çevreleyen Tehlikelerden Korumalıyız”

CIMG Alpes Bölgesine bağlı olarak hizmetlerini sürdüren Annemasse şubesinin düzenlediği "Can Veren Pervaneler" konferansı katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
Mustafa Pala
22 Mart 2022
Konferans, CIMG Alpes bölgesine bağlı Annemasse şubesi tarafından gerçekleştirildi. @Foto: Camia

Fransa İslam Toplumu Milli Görüş (CIMG) Alpes bölgesine bağlı Annemasse şubesinde yapılan programa Hayati İnanç’ın yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasiler katıldı. Annemasse kentinde yaşayan Müslümanların büyük ilgi gösterdiği program IGMG Kur’ân-ı Kerîm’i güzel okuma yarışmasında üçüncülük ödülünü kazanan Yusuf Uçan’ın Kur’an tilavetiyle başladı ve Annemasse şube başkanı Alparslan Ekinci’nin konuşmasıyla devam etti.

CAMİLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Ekinci konuşmasında şunları kaydetti: “Günümüzde manevi değerlerimiz hafife alınıyor. Ailelerimizin, evlatlarımızın, komşularımızın ciddi bir manevi buhranın eşiğinde olduğunu gözlemliyoruz. Bağımlılık yapan ve toplumu mahveden zararlı madde kullanımı da günden güne maalesef artmakta. Bu tür kötülüklerin bertaraf edilmesi için camilerimize sahip çıkılmalı, her türlü faaliyetlerimize katılıp destek olunmalı, hem evlatlarımızın hem de tüm insanlığın kurtulusu için gayret sarf edilmelidir.”

CIMG Alpes Bölgesine bağlı olarak hizmetlerini sürdüren Annemasse şubesinin düzenlediği “Can Veren Pervaneler” konferansı büyük ilgi gördü.

HİDAYETE VESİLE OLMAK

“Can Veren Pervaneler” ismini taşıyan salon programının hatibi olan Hayati İnanç da günlük yaşantılardan örnekler vererek şunları ifade etti: “Kerem sahibi bir Peygamberin ümmetiyiz. Kendisi (s.a.v.) elindeki akçeleri çarşıda ağlayan bir kıza vermiş ve efendisi kızmasın diye ona evine kadar refakatçilik yapmıştır. Bizler de bu hasletle hareket ederek, o kızın efendisinin İslamiyeti kuçaklaması gibi başkalarının hidayetine vesile olabiliriz.”
Türk ve Divan edebiyatı başta olmak üzere birçok eserden söz eden İnanç, verdiği örneklerle geçmiş ile günümüz arasında kıyaslamalarda bulundu.

CAMİLERİMİZE ÜYE OLMALIYIZ

Bölge Teşkilatlanma Başkanı Cihat Yılmaz ise konuşmasında, “Bulunduğumuz toplumlarda Müslümanları temsil edebilmek adına belediyelerde aktif rol almamız gerekiyor. Bizleri bir araya getiren ve toplayan camilerimize ise pandemi sürecinden sonra üye olarak sahip çıkmamız gerekiyor ki, hem kendimizi hem de ailemizi çevreleyen tehlikelerden muhafaza edelim.”
Hüda Eğitim Merkezi Anasınıfı talebelerinin seslendirdikleri ilahiler ve Grup Hilal ekibinin sevilen isimlerinden Hacı Ömer Yıldırım ile Musa Yıldırım’ın eserleri dinleyicilerden büyük ilgi gördü.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş