İslam Toplumu Millî Görüş “Önden Gidenleri” Andı

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) İslam’a, Müslümanlara ve IGMG teşkilatına hizmet eden vefat etmiş âlimleri, fikir ve aksiyon adamlarını rahmet ve minnetle andı.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) tarafından yapılan “Önden Gidenler” programları çeşitli cami ve bölgelerde tamamlandı. Programlarla ilgili bilgi veren IGMG İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç, Önden Gidenler programının hedefini “Bu büyük insanların tecrübelerinden istifade etmek onların geride bırakmış olduğu mirası ve müktesebatı doğru anlamak ve gelecek kuşaklara aktarmak.” olarak bildirdi.

Teşkilat tarafından 2011 yılında başlatılan Önden Gidenler programları ile, İslam’a Müslümanlara ve bütün insanlığa hizmeti geçmiş olan âlimlerimiz, fikir adamlarımız ve teşkilat görevlileri gelecek kuşaklara tanıtıldı.

“Kanaat önderlerimiz bütün Müslümanların ve insanlığın ortak değeridir.” diyen Celil Yalınkılıç onları hayırla anmanın aynı zamanda bir vefa gereği olduğunu söyledi.

Celil Yalın Kılıç programlara dair verdiği bilgide “Müslümanlar olarak onların bizim üzerimizdeki önemli haklarındandır ve bizim de mühim görevlerimizdendir. Teşkilatımızın 40 bölgesinde salonda camilerde tertip edilen Önden Gidenler programlarına binlerce kardeşimiz iştirak etmektedir. Bu seneki programlarımızda başta merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan olmak üzere, Sezai Karakoç, Abdülhakim Arvasi, Ömer Nasuhi Bilmen Ahmet Yahşi ve Akgün Erbakan anılmış ve tanıtılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Programlar Cami ve Salonlarda İcra Edildi

IGMG’ya bağlı bölgelerde, camilerin yanı sıra salonlarda da düzenlenen Önden Gidenler programları sayesinde öncelikli olarak Peygamberimiz (s.a.v.) olmak üzere ashâb-ı kiramdan bu yana İslam’ın bize kadar gelmesinde emeği ve gayreti olan İslam büyükleri anılıyor, tanıtılıyor ve anlaşılmaya çalışıyor. Bazı bölgelerde program sadece bir yerde değil birçok yerde gerçekleştiriliyor.

Önden Gidenler programında anılan şahsiyetlerin her birisinin kendi çağlarında çığır açmış, rol model olmuş, insanlığın ümitsizliğe kapıldığı zamanda çare ve yol gösterdiğini söyleyen Celil Yalınkılıç daha sonra şunları söyledi: “Bu büyüklerimiz heyecan vermişler ve yol gösterici olmuşlardır. Zamanın zorluklarına karşı üstesinden nasıl gelinebileceğini bizatihi yaşayarak ve göstererek örnek olmuşlardır. Bu bakımdan önden gidenlerimizi anmak, sadece onların isimlerini anmak değildir. Yaşamış oldukları hayatta ortaya koymuş oldukları örneklik ve performans ile çağımızın Müslümanlarına ve bütün insanlığa yol gösterici olmuşlardır. Bu yönü itibari ile Önden Gidenler programlarımız her yıl şubat ayının son haftasında yapılmaya devam edecektir.”

RHEİN-NECKAR-SAAR BÖLGESİNDE DE ÖNDEN GİDENLER ANILDI

Önden Gidenler programını büyük bir kalabalıkla düzenleyen bölgelerden biri de IGMG Rhein-Neckar-Saar (RNS) Bölgesi oldu. Her sene geleneksel olarak düzenlenen Önden Gidenler programı Ludwigshafen’de bölge merkezi salonunda gerçekleşti. Depremde vefat edenler, önde gidenleri anmak ve dua etmek için yüzlerce kişi bir araya geldi.

Programa IGMG Genel Başkan Danışmanı Ramazan Uçar, RNS Bölge Başkanı Şerif Aslan, idareciler, hocaefendiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şerif Aslan katılımcılara teşekkür etti ve Önden Gidenleri şöyle anlattı: “Yolumuzu aydınlatan, bize öncülük eden, zor zamanlarda hak dine sahip çıkarak âdeta ümmete yeniden yön veren ve yol gösteren insanlar vardır. Bu öncüler mücadelede büyük zorluklara göğüs geren büyüklerimizdir. Geçmişini bilmeyen geleceğini sağlam temellere inşa edemez. Öncülerimizi sadece anlamakla kalmayacağız onların bıraktığı yerden devam edeceğiz.” dedi.

Ramazan Uçar da cami ve teşkilatlarımızın kuruluş aşamasında büyük emeği olan kurucu neslin anılması ve yeni kuşaklara onların tanıtılması ve mücadelelerinin aktarılması programın amaçları arasında bulunduğunu hatırlattı. Uçar, “Elbette Avrupa’nın iman ve İslam açısından yeşermesine, çok büyük imkansızlıklara rağmen, diş ve tırnaklarından artırarak teşkilatlar kuran, camiler bina eden, cemaati toplayan, çoluk çocuğun dinini öğrenecekleri eğitim kurumları ihdas eden; bir kısmı tekrar göçerek anavatana dönen bir kısmı ise, vefat edip huzur-u ilahiye rihlet eden birinci ve ikinci kuşak gurbetçilerimizi de bu programlarda hatırlanacak ve programa dahil edilecektir.” dedi. Ayrıca kendisinin deprem bölgesinde gözlemci olarak bulunduğunu söyledi ve oradaki durumu anlatırken salonda duygulu anlar yaşandı. Programın sonunda depremde vefat edenlere ve önden gidenlere dualar edildi.