Yeşiller NSU Soruşturmasına Olumlu Oy Veren Sözcüyü Görevden Aldı

Yeşiller NSU Soruşturmasına Olumlu Oy Veren Sözcüyü Görevden Aldı

Hamburg Eyalet Yeşiller Grubu, NSU meclis soruşturması açılmasına olumlu oy veren Miriam Block’u partinin sözcülük görevinden aldı.

Almanya’nın Hamburg Eyalet Meclisi Yeşiller Grubu, Hamburg’daki NSU cinayetlerini araştırmak amacıyla meclis soruşturma komisyonu kurulmasına olumlu oy veren partinin İçişleri Komisyonu Sözcüsü Miriam Block’u sözcülük görevinden aldı. Blok ayrıca partideki tüm görevlerinden azledildi.

Eyalet Sol Parti tarafından NSU cinayetlerini araştırma komisyonu kurulması için verilen önergeye olumlu oy veren Yeşiller partisinden Miriam Block, Yeşiller’in Hamburg Meclis grubu tarafından büyük çoğunlukla görevinden azledildi. Block, partideki tüm görevlerinden uzaklaştırıldı.

Yeşiller de Soruşturma Komisyonu İstiyordu

Hamburg Yeşiller Meclis Grubu, Hamburg’da Süleyman Taşköprü’yü katleden NSU örgütü hakkında meclis soruşturması için bir komisyon kurulmasını Sol Parti’den önce istiyordu. Ancak, Sosyal Demokrat Parti (SPD), meclis soruşturması yerine bilimsel bir araştırma yapılmasını tercih edince Yeşiller bu isteklerinden vaz geçmişti.

Yeşiller İçişleri Sözcüsü Miriam Block ise Sol Parti’nin önergesini destekledi. Yeşiller de bu destek sonrasında Miriam Block’u sözcülükten azletti.