Fudul Derneği, Savaş Mağduru Çocuklarla Şölen Yaptı

Fudul Derneği, Savaş Mağduru Çocuklarla Şölen Yaptı

Fudul sosyal hizmetler derneği Almanya’ya tedavi amaçlı olarak getirilen yaklaşık 120 savaş mağduru çocuğun katıldığı çocuk şöleni yaptı.

Fudul sosyal hizmetler derneği, Friedensdorf International derneği tarafından Almanya’ya getirilerek tedavi ettirilen yaklaşık 120 savaş mağduru çocuk için bir çocuk şöleni düzenledi.

Friedensdorf International derneği ile birlikte düzenlenen çocuk şölenine Fudul sorumlusu Mesud Gülbahar ile birlikte, İslam Toplumu Milli Görüş Kadınlar Gençlik Teşkilatı (KGT) ve IGMG Düsseldorf Bölge Kadınlar Gençlik Teşkilatı mensupları da katıldı.

Uzun süre hastanede yatan ve ailelerinden uzak olarak yaşamak zorunda kalan savaş mağduru çocuklar şölende doyasıyla eğlendi.

“Sevinmek, mutlu olmak, eğlenmek savaş mağduru çocukların da hakkı.” diyen Mesud Gülbahar, çocukların Angola, Gambia Afganistan, Tacikistan gibi savaş ve iç çatışmaların yaşandığı ülkelerden geldiğini belirtti.

Mesud Gülbahar, Fudul derneği olarak, hukuki zorluklara rağmen, ileride savaş mağduru çocukların Almanya’da tedavi edilebilmeleri için bir planlama yapacağı bilgisini de verdi.