Mönchengladbach’ta Çocuklar Garaj Atölyesinde El Sanatları Öğrendi

Mönchengladbach’ta Çocuklar Garaj Atölyesinde El Sanatları Öğrendi

IGMG Mönchengladbach Rheydt Hz. Bilal Camii’nde çocukların çeşitli el sanatlarını öğrenebilecekleri el sanatları atölyesi açıldı. Garagen Kids ismi verilen projede çocuklar, öncelikle ahşap işçiliği programlarına katıldı.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Düsseldorf Bölgesi Mönchengladbach Rheydt Hz. Bilal Camii Camii Garagen Kids programına katılan çocuklar için mezuniyet töreni de yapıldı. Mezuniyet programına IGMG Merkez Camii yöneticilerinin yanı sıra Mönchengladbach Büyükşehir Belediye Başkanı Felix Heinrichs, Belediye Entegrasyon Planlama Dairesi’nden Firdevs Ziani, Belediye Gençlik Koruma Dairesi’nden Henning Wimmers, Kent Gençlik Dairesi’nden Bayan Hörnschemeyer ve Sankt Vitus kilisesinden Dr. Peter Blätter de katıldı.

Garaj Çocukları Atölyesi mezuniyet programında Fas Camii Başkanı Nassir El Aboussi de yer aldı. Programın ev sahipliğini Şube Başkanı Gani Şirin yaptı. Gani Şirin ile birlikte Sosyal Hizmetler Başkanı Yusuf Işık, Düsseldorf Bölge KİB Başkanı Kerim Işık ve Bölge Basın Yayın başkanı Mahrem Işık da programa katıldı.

Garage Kids 10 Çocukla Başladı

10 çocukla başlayan projede önce ahşap hakkında temel bilgilendirmeler yapıldı. Herren Heimes tarafından yapılan bilgilendirme sonrasında ilk proje ürünü olarak, orada kullanılacak bir alet çantası imal edildi. Bu arada, testere kullanımı, delme işlemi zımparalama işlemleri de öğretildi.

İkinci projede ise, beceri ölçümü ön plandaydı. Bu amaçla, nasıl açı alınacağı, hassa fırçalama/boya, keski kullanımı, ahşap kullanımı öğrenildi.

30 Ahşap Kuşevi Üretildi

Projenin üçüncü aşamasında ahşap kuş evleri yapıldı. Gençler yaklaşık 30 ahşap kuş evi üretti.

Garage Kids projesi çerçevesinde çeşitli geziler de yapıldı. Gasometer Oberhausen ziyaret edilerek Fragile Worlds sergisine gezildi. Burada iklim değişikliği konusu işlendi. Çocuklar da sergide gördükleri bir resim hakkında yorum yaptı.

Yaz aylarında Rheydt Kalesi – Volksgarten boyunca bisiklet turu ve piknik planlandı. Bunun için ÖTZ Cycle’ın destekleri ile Bisiklet Kontrol Günü düzenlendi. Usta bisiklet tamircisi Özger bey çocukların bisikletlerini kontrol ettikten sonra bisiklet teknolojisi ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Gelecek Projeleri

Garage Kids projesi kapsamında gelecekte bir atölye fotoğrafçılığı kursunun düzenlenmesi planlanırken, ayrıca, bilişim sektörünü tanıtan projelerle, çocukların bilişim sektörü hakkındaki bilgi ve becerilerini geliştirebileceği bir program da gerçekleştirilecek.

Garage Kids Program Sorumluları

Mönchengladbach Rheydt Hz. Bilal Camii’nde gerçekleştirilen Garage Kids programı KİB Başkanı Mesut Taştemurlu organizesinde gerçekleştirilirken, Kadir Sevim Atölye Yöneticisi olarak görev aldı.