Almanya’da Araba Sigortalarına Büyük Zam Geliyor

Almanya’da Araba Sigortalarına Büyük Zam Geliyor

Alman Sigortalar Birliği, yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle araç sigorta şirketlerinin 2.5 milyar Euro zarar ettiğini duyurdu. Önümüzdeki dönemde büyük bir zammın kapıda olduğu belirtildi.

Alman Sigortalar Birliği (GDV), şirketlerin zararlarını karşılamak için araç sigortalarının zam yapacağını duyurdu. GDV Genel Müdürü Jörg Asmussen, bu yıl araç sahiplerinin otomobillerine toplam 30.2 milyar euro ödeyerek sigortaladıklarını belirtti. Ancak sigorta şirketlerinin oluşan hasarlar için 32.8 milyar Euro ödeme yaptığını, zararın çok büyük olduğunu dile getirdi. Asmussen, yüksek enflasyonun araç yedek parçaları, tamiri ve işçilik ücretlerini artırdığını vurguladı.

Uzmanlar: zam kaçınılmaz

Öte yandan, koronavirüs salgını sonrasında kazalarda kayda değer bir artış yaşanmasının da hasar harcamalarının artmasına neden olduğu belirtildi. Uzmanlar da enflasyonun etkisiyle sigorta poliçelerinin zamlanmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Sigorta şirketleri: uygulamak zorundayız

Sigorta zammının vatandaşların cebini yakacak derecede olması bekleniyor. Sigorta şirketleri ise hasarları karşılamak ve finansal istikrarı sağlamak adına bu zamları uygulamak zorunda olduğunun altını çiziyor.(c)