UNICEF, Gazze’de Ölen Çocukların Sayısını Açıkladı: 2 Bin 630

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 7 Ekim’den bugüne İsrail saldırılarında 2 bin 630 çocuğun öldüğünü bildirdi.

Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar 19. gününde devam ediyor. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), saldırıların başlangıcından bugüne 2 bin 630 çocuğun öldüğünü, 5 bin 364 çocuğun da yaralandığı açıkladı.

UNICEF Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Khodr, “Çocukların öldürülmesi ve sakat bırakılması, kaçırılması, hastane ve okullara yapılan saldırılar, insani yardım erişiminin engellenmesi çocuk haklarının ağır bir şekilde ihlal edilmesidir” dedi.

“Bütün savaşlarda en çok zararı çocuklar görür”

UNICEF, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde çocuklara ulaşmak için acil insani ateşkese ihtiyaç olduğunu belirtti. UNICEF MENA’nın X sosyal medya platformundan konuyla ilgili açıklama yayımlandı.

Gazze Şeridi’ndeki çocukların durumunun “felaket” olarak nitelendirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “UNICEF Gazze Şeridi’ndeki çocukların kritik ihtiyaçlarına yanıt veriyor ancak erişim giderek zorlaşıyor ve tehlikeli hal alıyor. Çocuklara ulaşmak için acil insani ateşkese ihtiyacımız var” açıklaması yapıldı. (ON)