Almanya’da Ev Arayan Türkiye Kökenliye Irkçılık: “Müslüman Kiracı İstemiyorum!”

Almanya’da kiralık ev arayan Türkiye kökenli, yaptığı başvuruda büyük bir şok yaşadı. Ev sahibi, “Kendimi korumak için Müslüman kiracı istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

Almanya’da son yıllarda yükseliş gösteren ırkçılık, 7 Ekim sonrası katlanarak artmaya devam ediyor. Son olarak Köln yakınlarında yaşayan Muhammed Alemdar*, ırkçılık skandalıyla büyük bir şok yaşadı. Düğün arefesinde olan ve kiralık ev arayan Alemdar, ev sahibi tarafından aldığı cevap karşısında neye uğradığını şaşırdı.

“kendimi korumak için”

Alman online alışveriş platformu “Kleinanzeigen” üzerinden yaptığı başvuruda kendisine olumsuz yanıt veren ev sahibi, “Ortadoğudaki olumsuz hava nedeniyle ve kendimi korumak için şu sıralar Müslüman bir kiracı istemiyorum. Ayrıca her yaz domuz yediğimiz ve alkol tükettiğimiz bir gril organizasyonu düzenliyoruz. Sizin orada da işiniz yok.” ifadelerini kullandı.

“ismin al-kaida’ya benziyor”

Mesajın devamında eşinin ve kızının merdivenlerde kendisiyle karşılaşıp korkmasını istemediğini ileri süren ırkçı adam, Alemdar’a ayrıca isminin “Al-Kaida”ya benzediğini belirtti. “Diktatör Erdoğan’a git sor, belki onun sana uygun yeri vardır.” diyen ırkçı adam, son olarak, “Her neyse, şimdi domuzu yiyip, biramı açıyorum.” diye yazdı.

Polis: “söz konusu kişiyi bulmamız mümkün değil”

Camia Haber’e konuşan mağdur vatandaş, ırkçı mesaj ile ilgili polisi aradığını ancak bu kişinin bulunmasının mümkün olmadığı cevabının kendisine verildiğini söyledi. Muhammed, ev ararken birçok kez ırkçılıkla karşı karşıya kaldığını da belirterek, “Ancak ilk kez bu denli açık bir nefrete şahit oluyorum.” ifadelerini kullandı.

“saldırılar katlanarak artıyor”

Orta Doğu’da patlak veren savaş ile birlikte Almanya’da İslam düşmanlığı motivasyonlu saldırılarda çok büyük bir artış gözlemleniyor. Son olarak İslam Toplumu Millî Görüş Genel Sekreteri Ali Mete yaptığı açıklamada, “Bu saldırılar kamusal alanda hakaretlere uğramaktan Müslümanlara ve İslami kuruluşlara yönelik fiziki saldırılara kadar değişkenlik gösteriyor.” diye konuşmuş, İslam düşmanı saldırıların katlanarak arttığını vurgulamıştı.

*Gerçek isim mağdur vatandaşın isteği üzerine redaksiyonumuz tarafından değiştirilmiştir.