Almanya’dan Önemli Hastalık Uyarısı: Çocuklarınıza Dikkat Edin

Almanya’dan Önemli Hastalık Uyarısı: Çocuklarınıza Dikkat Edin

Almanya’da solunum yolu hastalıklarından hastaneye yatan 4 yaşından küçük çocukların sayısında önemli artış oldu. Kovid-19 hastalığında da artış gözlendi.

Almanya’da son haftalarda özellikle çocukları ve bebekli etkileyen üst solunum yolu hastalıkları önemli bir artış gösterdi. Doktorlar öksüren ya da boğazlarında tahriş olan çocukların hemen doktora gösterilmesini istedi.

Korona vakalarında da artış gözlemlenirken ağır geçen solunum yolu hastalıkları dolayısıyla hastaneye yatırılanların yüzde 29’unun Kovid-19 hastalarının olduğu açıklandı.

Solunum Yolu Hastalıkları Arttı

Ülkedeki salgın hastalık ve enfeksiyonları araştırmak, önlemek için çalışmalar yapan Robert Koch Institute (RKI) tarafından yapılan araştırmaya göre son haftada Almanya’da enfeksiyon yolları hastalıklarında endişe verici artışlar kaydedildi.

20 Kasım 2023-26 Kasım2023 tarihleri arasındaki verileri değerlendiren RKI, korona vakalarında da artışlar görülse de en çok artışın grip dahil, nezle ve akciğer ile boğaz hastalıklarında meydana geldiğini bildirdi.

0-4 Yaş Arası Çocuklarda Hastaneye Yatış Arttı

Özellikle 4 yaşın altındaki çocuklardaki artışın oldukça yüksek olduğu açıklanırken, 0-4 yaş grubundaki çocuklarda hastaneye yatma oranının da artış gösterdiği ifade edildi.
Bu arada raporda, korona vakalarının özellikle risk gruplarındaki hastaları tehdit ettiğine de vurgu yapıldı.

Ağır solunum yolu hastalıklarında önemli bir yükselme olmamasına rağmen, 5-14 yaş grubundaki çocuklarda solunum yolu hastalıklarının ağırlaşmaya başladığı bilgisine de yer verildi.