Almanya’da Türk Aileye Saldıran Zanlı Suçunu İtiraf Etti

Almanya’da Türk Aileye Saldıran Zanlı Suçunu İtiraf Etti

Almanya’nın Heiligenhaus kasabasında, uyuşturucu ve alkol aldıktan sonra Türk komşularını havalı tüfekle vurup evlerini yakan Alman suçunu itiraf etti.

Almanya’nın Essen kenti yakınlarındaki Heiligenhaus kasabasında havalı tüfekle Türk komşularına saldıran sonra da evlerini yakan Alman suçunu itiraf etti.

Türk ailenin, içtiği esrarın dumanının evlerine geldiğini, evde bulunan bebeklerinin bundan etkilendiğini bildirmesinden rahatsız olan Alman, havalı tüfekle Türk aileye saydırdırdıktan sonra da evlerini yakmıştı. İtfaiye Aleyna ve Mehmet Aktaş isimli Türk aileyi  pencereden tahliye etmek zorunda kalmıştı.

[post-refarans id=”38838″ taraf=”sol”]

Sürekli Esrar İçiyordu

Alman komşularının sürekli esrar içmesi sonrasında oturdukları binanın esrar dumanı ve kokusu ile dolduğunu belirten Türk aile esrar içen Alman komşularından şikayetçi olmuştu. Kendisine esrar içmemesi evlerinde küçük bebekleri olduğunu bildiren Türk aileye pompalı tüfekle saldıran sonra da Türk ailenin evlerini ateşe veren Alman, mahkemede, “öldürmek niyetim yoktu, o zaman kafam yerinde değildi, ne yaptığımı bilmiyordum.” Şeklinde kendisini savundu.

Ancak mahkemenin, failin sarhoşluk ve uyuşturucu etkisinde bulunmasına rağmen üç kere cinayete teşebbüs suçundan mahkûmiyet kararı verebileceği ifade ediliyor.

Psikiyatriye Havale Edildi

Sanık, mahkeme tarafından bir psikiyatri uzmanına havale edildi. Psikiyatrist raporunu daha sonra mahkemeye sunacak.

Polis: “Irkçı bir motivasyon yok”

Türk medyasında saldırının ırkçı bir saldırı olduğu yolunda haberler çıkması üzerine olayı soruşturan polis saldırının ırkçı bir motivasyonla yapıldığına dair delil bulunmadığını açıklama yaptı.