İsrail-Filistin Savaşında Ölü Sayısı Artıyor

Cumartesi günü başlayan karşılıklı saldırılarda hem İsrail’de hem de Filistin’de ölü sayısı artıyor. Batılı ülkeler İsrail’in kendisini koruma hakkına dikkat çekerken Filistin Devlet Başkanı Abbas da Filistinlilerin kendisini koruma hakkına vurgu yaptı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Cumartesi sabah erken saatlerinde İsrail’e karşı başlattığı saldırılar sonrasında her iki taratan da yüzdelerce kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail tarafında 315’e yakın İsraillinin öldüğü çok sayıda da yaralı bulunduğu belirtilirken, İsrail’in Filistin’in Gazze kentine yaptığı saldırıda da 350 kişinin öldüğü açıklandı.

İsrail: “Savaşı Kazanacağız”

Hamas’ın çak sayıda askerin yanı sıra sivili de Gazze’ye kaçırdığı haber verilirken, İsrail bir çatışma içinde değil, savaş içinde olduğunu açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bu savaşı kazanacaklarını ifade etti. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da, “Hamas’ın İsrail’e savaş başlatarak büyük bir hata yaptığını” söyledi.

“Kendini Savunma Hakkı”

Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere batılı devletler “İsrail’in kendisini savunma hakkı” bulunduğunu savunurken, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas da Filistin halkının himaye edilmesinin zorunlu olduğunu belirterek, “İşgal güçleri ve yerleşimcilerin terörüne karşı Filistin halkının kendini koruma hakkı vardır” dedi.