Almanların Yarısı AfD’nin Eyalet Hükümetine Katılımını Kabul Edilebilir Buluyor

Almanların Yarısı AfD’nin Eyalet Hükümetine Katılımını Kabul Edilebilir Buluyor

Yapılan bir kamuoyu araştırması Alman halkının en azından eyaletler düzeyinde AfD’nin hükümete katılımını kabul edilebilir bulduğunu gösterdi.

Almanya’da yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre, Almanların yarısının aşırı sağ ve göçmen karşıtı politikaları ile tanınan Almanya İçin Alternatif (AfD) partisinin en azında eyalet hükümetine katılımını kabul edilebilir buluyor.

Şimdiye kadar AfD’nin her hangi bir hükümete katılımını kabul etmeyen Alman kamuoyu, yapılan son ankete göre AfD’nin hükümet ortağı olabilmesine yeşil ışık yakmış oldu. Federal düzeyde olmasa bile eyaletler düzeyinde halkın neredeyse yarısı bu katılı kabul edilebilir buluyor.

Yüzde 47 AF’nin Eyalet Hükümetlerine katılımını onaylıyor

Kamuoyu araştırma kuruluşu Civey’in Spiegel için yaptığı araştırmaya göre, Almanların yüzde 47’si AfD’nin eyalet düzeyindeki hükümetlerde yer almasını kabul edilebilir buluyor. Ancak bu katılımı reddedenlerin oranı da bir o kadar fazla bulunuyor.

AfD’nin katılımıyla bir eyalet hükümetinin kabulü Doğu Almanya’da daha yüksek. Doğu Almanya’da halkın yüzde 55’i Afd’nin hükümette olmasını kabullenirken, Batı eyaletlerinde bu oran yüzde 44 olarak ortaya çıkıyor.

Kamuoyu yoklamasının doğru sonuçları tesit edip edemediği gelecek yıl yapılacak olan eyalet seçimlerinde ortaya çıkacak. Zira gelecek yıl Saksonya, Brandenburg ve Thüringen gibi doğu eyaletlerinde seçimler yapılacak. Son anketlerde AfD’nin tüm doğu eyaletlerindeki en büyük siyasi güç olduğu tespit edilmişti.