Almanya’da Yabancı Kökenlilerin Yaşadığı Binayı Yaktılar: “Yabancılar Dışarı”

Almanya’da Yabancı Kökenlilerin Yaşadığı Binayı Yaktılar: “Yabancılar Dışarı”

Almanya’nın Wächtersbach şehrinde yabancı kökenli bir ailenin yaşadığı bina yakıldı. Duvarlarda ayrıca “Yabancılar Dışarı” ifadeleri dikkat çekti.

Almanya’da ırkçı saldırılar gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Son olarak Frankfurt yakınlarındaki Wächtersbach şehrinde savcılık, yabancı kökenli bir ailenin yaşadığı bir binanın yakıldığını aktardı. Bu saldırının ırkçılar tarafından yapıldığının tahmin edildiği belirtildi. Olayda kimsenin yaralanmadığı ifade edildi.

350 bin euro zarar

Yangının gece saat 1 sularında çıkarıldığı kaydedildi. Pakistanlı ailenin yaşadığı evde olay esnasında kimsenin bulunmadığı ifade edildi. İlk tespitlere göre tamamen ateşe verilen binada 350 bin Euro’ya yakın zarar çıktığı belirtildi.

Komluda kalıyorlar

Wächtersbach Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, ev sahipleri şu anda komşularının yanında konaklıyor. Belediye Başkanı Andreas Weiher (SPD), Pazartesi günü sabah saatlerine kadar devam eden yangın söndürme çalışmaları ile yangının diğer binalara sıçramasını önlemek için itfaiyeye teşekkür etti. Olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.(bb)