Almanya’da Yaşayan İsraillilerden ‘Savaşı Durdurun’ Çağrısı  

Almanya’da Yaşayan İsraillilerden ‘Savaşı Durdurun’ Çağrısı  

Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşayan İsrailliler, Gazze’deki savaşın sona ermesi için gösteri yaptı.

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği saldırılar devam ederken Almanya’da yaşayan İsrailliler savaşın sona ermesi için gösteri düzenledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı önünde, “Barış için İsrailliler” oluşumunun çağrısıyla Gazze’deki savaşın sona erdirilmesi ve ateşkes sağlanması için gösteri düzenlendi.

“İsrailliler etnik temizliğe karşı”

Yaklaşık 60 kişiden oluşan göstericiler, üzerinde “Barış mümkündür”, “İsrailliler ateşkesten yana şimdi”, “İsrailliler etnik temizliğe karşı”, “Gazze’deki katliamı durdurun”, “Herkes için insan hakları” ve “Sadece barış güvenliği̇ getirebilir, askeri̇ çözüm değil” yazan pankart ve dövizler taşıdı.

“Barış için İsrailliler” grubundan yapılan açıklamada, Gazze’deki savaşın sona ermesi, hemen ateşkesin sağlanması, esirlerin serbest bırakılması ve İsrail ile Filistin arasında diplomatik bir çözüm bulunması taleplerinde bulunuldu.

AB İsrail’i Gazze’de ‘ağır sivil kayıplara’ neden olmakla suçladı 

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, X hesabından İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin saldırıları hakkında paylaşım yaptı.

İsrail ordusunun sivilleri koruma yükümlülüğüne vurgu yapan Borrell, İsrail’in buna rağmen “ağır sivil kayıplara” neden olmaya devam ettiğini belirtti. (aa,c)