Hasene Viernheim’da Mültecilerle İftar Yaptı

Hasene yardım derneği, Almanya’nın Viernheim kentinde yaşayan çoğunluğu Suriye ve Afganistan asıllı mültecilere iftar yemeği verdi.

Hasene uluslararası insanî yardım kuruluşu, Almanya’nın Viernheim kentindeki bir mülteci kampında iftar yemeği verdi.

Hasene Rhein-Neckar-Saar Bölge Temsilciliğinin organize ettiği iftar yemeği, çoğunlukla Suriye asıllı olmak üzere Afganistan ve Afrika’dan 107 mülteci yaşıyor.

Mülteciler ile yapılan iftar yemeğine Viernheim kentinden mültecilerle ilgilenen kurumların yanı sıra Hasene Başkanı Bekir Altaş, Hasene Rhein-Neckar-Saar Bölge Temsilcisi Ersun Emekçi ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (IGMG) Viernheim teşkilatından Abdulkerim Balcı ile Avukat Muhammed Işık katıldı.

Hasene Başkanı Bekir Altaş Viernheim kentinden iftara katılanlarla mültecilerin durumunu görüştü. Bekir Altaş Viernheim’in mültecilere verdiği destek için teşekkür etti ve dünyadaki mülteci sorunlarını aktardı.

İftar yemeğine Viernheim kentinden katılanlar da şöyle oldu:

Herbert Kempf (Forum der Religionen), Bernhard Finkbeiner (Focus Viernheim), Maria Lauxen-Ulbrich (Gleichstellungsbeauftragte Stadt Viernheim), Shereen Othman (Amt für Soziales und Migration Staft Viernheim) Ernst Hübert ve Siham Atris (Johanniter).