CDU Lideri Merz: “Esrarın Yasallaştırılması Temelden Yanlış”

CDU Lideri Merz: “Esrarın Yasallaştırılması Temelden Yanlış”

Merz, kendi deneyimiyle destekleyerek, esrarın yasallaştırmasını eleştirdi.

Almanya’da esrarın yasallaştırması tartışmaları sürerken, CDU Lideri Friedrich Merz, konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Merz, kendi deneyiminden yola çıkarak, esrarın yasallaştırılmasını “temelden yanlış” olarak niteledi.

Merz, geçmişte lise yıllarında bir defa esrarı deneyimlediğini ancak bu deneyimin kendisine hoş olmadığını belirtti. Deneyimini Frühstart programında ntv’ye açıklayan Merz, “Hayatım boyunca sadece bir kez okul zamanlarında çektim. Korkunçtu” ifadelerini kullandı.

[post-refarans id=”56098″ taraf=”sol”]

CDU lideri ayrıca, kolalisyon hükümeti tarafından planlanan esrarın yasallaştırmasına da sert bir dille karşı çıktı. Merz, “Karşıyız ve karşı kalacağız. Almanya’da şimdi uyuşturucuları serbest bırakmanın temelde yanlış olduğunu düşünüyoruz,” şeklinde konuştu.

Öte yandan, esrar yasasının bu Cuma Federal Meclis’te tartışılması bekleniyor. Ancak SPD’den Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’ın belirttiği gibi, bu süreçte CDU’nun tam bir blokaj oluşturması durumunda yasa tasarısının başarısız sonuçlanabileceği ihtimali gündemde.

Son olarak, Merz, Thüringen’deki CDU adayı Mario Voigt’un AfD’li Björn Höcke ile yapacağı televizyon tartışmasını desteklediğini belirtti. Merz’e göre, böyle bir tartışma, vatandaşların sağcı aşırıcılık ile merkez sağ arasındaki farkları görmelerine yardımcı olacaktır.