Gündem

CDU Başkanı Merz: “AfD Almanya İçin Alternatif Değil Düşüştür”

Almanya’da CDU Başkanı Friedrich Merz, partisini Almanya'da demokrasi ve özgürlüğü savunmaya çağırırken, AfD'ye eleştirilerde bulundu.
28 Şubat 2024
@Facebook

Almanya’da yabancılara yönelik yaptığı sert açıklamalarıyla tanınan Hristiyan Demokratlar partisi (CDU) Başkanı Friedrich Merz, Mainz’da düzenlenen parti konferansında bu defa AfD’ye yönelik açıklamalarda bulundu. Özellikle Almanya için Alternatif Partisi’ne (AfD) eleştirilerde bulunan Merz, “Bu, Almanya için bir alternatif değil. Almanya için bir düşüştür.” diye konuştu.

“farklı görüşlere yüksek tolerans gösterilmeli”

Merz, Almanya’nın özgürlüğü için hem politik hem maddi olarak daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, farklı görüşlere yüksek tolerans gösterilmesi gerektiğini ve partiler arası rakiplerle adil ve dürüst bir şekilde muamele edilmesi gerektiğini belirtti.

Gündem | 28 Eylül 2023 CDU Lideri Merz: Almanlar Sığınmacılar Yüzünden Doktor Randevusu Alamıyor 28 Eylül 2023

“ilişkilerde net bir sınır olmalı”

Friedrich Merz, ilişkilerde net bir sınırın olduğunu ifade ederken, “Sınır, sol ve özellikle şu anda sağdan gelen aşırıcı partilerin, son 75 yılda oluşturduğumuzdan tamamen farklı bir cumhuriyet isteyerek, ülkemizdeki bu birlikteliği tehdit ettikleri yerde.” diye vurguladı.

yabancı karşıtı açıklamaları ile ünlü

CDU Lideri Friedrich Merz, daha önce ise sığınmacıların sağlık hizmetlerinden faydalandığını, bu nedenle Almanların randevu alamadığını iddia etmişti. Merz’in bu açıklaması büyük tepkilere yol açmıştı. Merz daha önce yaptığı bir başka açıklamasında, Türkiye kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtini hedef almış, “Kreuzberg Almanya değil” sözleri ile tepki toplamıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş