Toplum

Almanya’da İlkokul Derslerinde Yenilik: Matematik İngilizce’nin Önüne Geçecek

Almanya'nın Bavyera eyaletinde ilkokul öğrencilerinin okuma ve matematik becerilerini artırmak amacıyla matematiğe öncelik verileceği, sanat, müzik ve İngilizce derslerinin azaltılacağı açıklandı.
28 Şubat 2024
@Shutterstock

Ekonomik ve Külütürel İşbirliği Teşkilatı (OECD) eğitim araştırması Pissa’da gerilere düşen Almanya’da şimdi ilkokullarda müfredat tartışması başladı. Bavyera Eyalet Eğitim Bakanlığı ilkokullarda matematiğe öncelik verileceğini, sanat, müzik ve İngilizce derslerinin ise azaltılacağını açıkladı.

spor dersleri aynı kalacak

Eyalet Eğitim Bakanlığı, İngilizce derslerinin azaltılmasına karşılık, din dersleri ile ahlak derslerinin azaltılmayacağını bildirdi. Spor derslerinde bir değişiklik yapılmazken, dini eğitim ve etik dersleri de herhangi bir kesintiye uğramayacak.

gelecek eğitim yılında başlayacak

Bavyera’daki ilkokul öğrencilerinin okuma ve matematik becerilerini artırmak amacıyla yapılacak olan değişikliğin gelecek eğitim yılından itibaren başlatılması planlanıyor. Yeni düzenleme ile öğrencilerin daha iyi bir temel eğitim alması hedefleniyor.

Toplum | 25 Ocak 2024 Almanya’da İlkokullarda Öğretmen Kıtlığı Sona Eriyor 25 Ocak 2024

yeni düzenlemeye eleştiriler var

Eğitim alanındaki bu yeni düzenleme, bazı eleştirileri de beraberinde getirdi. Yeşiller Partisi’inden Eğitim Uzmanı Gabriele Triebel, hedefin güzel olduğunu fakat bu şekilde eğitimdeki bütüncül yaklaşımın zedeleneceğini vurguladı.

öğretmenler gökten zembille inmiyor

Bavyera Öğretmenler Birliği Başkanı Simone Fleischmann da söz konusu düzenleme için daha fazla öğretmen ihtiyacı doğacağını belirtirken, “Bu düzenleme çok mantıklı fakat öğretmenler gökten zembille inmiyor. Öğretmenlik mesleği daha çekici hale getirilmeli” diye kaydetti.

okul öncesi dil testi uygulanacak

Bavyera Eğitim Bakanlığı ayrıca, okul öncesi çocukların Almanca dil becerilerini ölçmek için yeni bir dil testi uygulaması planlıyor. Bu testlerle, çocukların okula başlamadan önce gerekli dil seviyesine ulaşmaları sağlanacak.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş