Gündem

Filistin Konulu Ödüllü Filmin İsrailli Yönetmeniyle Ailesi Ölümle Tehdit Edildi

İsrailli yönetmen, ailesinin ölümle tehdit edildiğini, Almanya’nın holokostu, İsrail’i eleştirip barış isteyenleri susturmak için kullandığını, böylece tüm dünyadaki Yahudileri tehlikeye attığını söyledi
28 Şubat 2024
Ailesi tehdit edilen İsrailli yönetmen Yuval Abraham: "Almanlar antisemitizmin için boşattı, beni de Yahudi düşmanı ilan etti." @aa

74. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde (Berlinale) “en iyi belgesel” ödülünü kazanan “Başka Ülke Yok” (No Other Land) adlı belgesel filmin İsrailli yönetmeni Yuval Abraham ve ailesi ölümle tehdit edildi.

Sosyal medya hesabından durumu aktaran İsrailli yönetmeni Yuval Abraham, bir grup sağcı İsraillinin ailesinin evine gelip kendisini tehdit ettiğini ailesinin de başka bir kasabaya kaçmak zorunda kaldığını bildirdi.

“Yahudi Yönetmen: Almanlar Beni Yahudi Düşmanı İlan Etti”

Hala ölüm tehditleri aldığını ve İsrail’e dönüş uçuşunu iptal etmek zorunda kaldığını belirten Abraham, Berlinale’de “apartheid’e son verilmesi çağrısında” bulunduğu konuşmasının, İsrail medyası ve Alman siyasetçiler tarafından anlamsızca “antisemitik” olarak yaftalandığını ve bundan sonra söz konusu sıkıntıları yaşadığını kaydetti.

“Almanlar Antisemitizmin İçin boşalttı”

Abraham, Almanların antisemitizmi, yalnızca İsrail’i eleştiren Filistinlileri susturmak için değil aynı zamanda kendisi gibi “Gazze’deki cinayetlere” son verecek ve İsrailli esirlerin serbest bırakılmasına izin verecek bir ateşkesi destekleyen İsraillileri de susturmak için kötüye kullandığını ve böylece kavramın içini boşaltarak tüm dünyadaki Yahudileri tehlikeye attığını ifade etti.

“Antisemitizmi Yahudileri Tehlikeye Atan Silah Olarak Kullanıyorlar”

Büyükannesinin Libya’daki bir toplama kampında dünyaya geldiğini ve büyükbabasının aile fertlerinin çoğunun Holokost sırasında Almanlar tarafından öldürüldüğünü aktaran Abraham, Alman politikacıların antisemitizim terimini “ailesini tehlikeye atacak biçimde kendisine karşı silah olarak kullanma cüretini göstermelerine” öfkelendiğini belirtti.

Adalet Bakanı Buschman: “Festivalde Yahudi Düşmanlığı yapıldı”

Bu arada Adalet Bakanı Marco Buschmann, Berlinale’nin ödül törenindeki söylemleri “antisemitik” bularak kovuşturma tehdidinde bulundu.

Buschmann, Funke Medya grubuna yaptığı açıklamada, “Suç teşkil eden eylemleri ödüllendirmek ve bunlara göz yummak cezalandırılması gereken bir suçtur.” dedi.

Bakan Buschmann, ayrıca X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımında, “Berlinale bu hafta sonu ciddi hasar gördü. Antisemitizm tahammül edilemez ve yeri yoktur. Özellikle de özgür fikir ve kültür alışverişinin olması gerektiği yerde. Yahudi karşıtı nefret söylemi Almanya’da korunan bir görüş değildir.” ifadelerine yer verdi.

Kültür Bakanı Roth: “Festivalde Tek Taraflı İsrail Nefreti Sergilendi”

Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı Claudia Roth, geçen cumartesi akşamı düzenlenen ödül töreninde yapılan açıklamaları “şok edici derecede tek taraflı ve derin bir İsrail nefreti” olarak nitelendirdi. Roth ödül töreninde, Filistinli yönetmeni değil sadece İsrailli yönetmeni alkışladığını bildirmişti.

Roth, Berlin Belediye Başkanı Kai Wegner ile Berlinale’deki söz konusu olay hakkında soruşturma başlattıklarını duyurdu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş