Helal Hayat, Helal Kazançla Başlar!

Helal Hayat,  Helal Kazançla Başlar!

Hollanda’da Müslümanların helal bir hayat sürmeleri için nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatan seminer yapıldı.

Adnan Şahin

Hollanda İslam Federasyonu tarafından düzenlenen “Helal Hayat” programında, gıdalardaki katkı maddelerine dikkat çekildi. Programda Prof. Dr. Saffet Köse “Helal Kazanç” konusunda bir seminer verirken IGMG Genel Başkan Danışmanı Ramazan Uçar da gıda maddeleri içindeki katkılara dikkat çekti.

“Takvaya götüren yollardan biridir.”

Helal kazanmanın dindeki yeri ve insan hayatındaki önemine vurgu yapan IGMG Din İstişare Kurulu Üyesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse “Helal kazanç, Müslüman’ı takvaya götüren yollardan biridir.” dedi. Köse, atını ucuza satmak isteyen sahabeye, atının gerçek fiyatını vererek satın alan bir sahabe örneğini de aktardı. Köse ayrıca, “Kardeşlerinizin içinde bulundukları zor şartları fırsata dönüştürerek mallarını ucuza kapatmayın.” hadisini de hatırlatarak helal kazancın, ev aile ve toplum huzurunun temelini oluşturduğunu söyledi.

NE YEDİĞİMİZİ BİLEMİYORUZ

IGMG Genel Başkan Danışmanı ve Avrupa Helal Sertifika Enstitüsü kurucularından  Ramazan Uçar da “İnsanlar, maalesef tam olarak ne ile beslendiğini bilmiyor, bilemiyor.” dediği konuşmasında, gıdalardaki katkı maddelerinin bilinmezliğine dikkat çekti.

Benzer Haberler