ADAC’den Yüzde 20’ye Varan Yakıt Tasarrufu İçin Tavsiyeler

ADAC’den Yüzde 20’ye Varan Yakıt Tasarrufu İçin Tavsiyeler

Almanya’da ADAC, sürücülere yüzde 20’ye varan yakıt tasarrufu noktasında çeşitli önerilerde bulundu. Camia Haber, bu önlemleri derledi.  

Almanya’da yakıt tasarrufu özellikle yüksek yakıt fiyatları nedeniyle sürücülerin gündem maddelerinden bir tanesi. Araç sahipleri için yakıt giderleri, büyük bir maliyet oluştururken, Alman Otomobil Kulübü (ADAC), yakıt tüketimini azaltmak ve sürücülere tasarruf sağlamak için çeşitli önerilerde bulundu.

Yakıt Tasarrufu İçin Fazla Yükten Kurtulmalı

ADAC’a göre, araçta bulunan her fazla yük, yakıt tüketimini artıran önemli bir faktör. Araçta gereksiz eşyaların taşınması, özellikle şehir içi trafikte yakıt harcamalarının yükselmesine neden oluyor. Sürücülerin kullanmadıkları tavan kutuları ve bisiklet taşıyıcılarını araçtan çıkararak da önemli ölçüde tasarruf sağlayabileceği belirtildi.

Lastik Basıncı Önemli Faktör

Bunun yanı sıra, lastik basıncının düzenli kontrol edilmesi ve düşük basınçtan kaçınılması gerektiği vurgulandı. Düşük lastik basıncının, daha fazla yakıt tüketimine yol açtığı vurgulandı.

Yakıt Tasarrufu İçin Düzenli Bakım Önemli

ADAC, araçların düzenli bakımının da yakıt tasarrufunda önemli rol oynadığını ifade etti. Motor hava filtresi gibi bazı teknik parçaların kontrol edilmesi ve düzenli yağ değişiminin yapılması, araçların daha verimli çalışmasını sağlayarak yakıt tüketimini düşürdüğünün altı çizildi.

Yüzde 20’ye Kadar Tasarruf Edilebilir

Sürücüler, bu basit önlemlerle yüzde 20’ye kadar tasarruf yapabileceği ve aynı zamanda araçlarının ömrünü uzatabileceği aktarıldı.(bb)